ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Κατεβαίνουν στους δρόμους οι αγρότες

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις δηλώνουν οι αγρότες  μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη.
Οι κινητοποιήσεις αρχίζουν από σήμερα Δευτέρα από την περιοχή της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στον Πλατύκαμπο της Λάρισας, τα Φάρσαλα και τον αυτοκινητόδρομο Ε65 στην Καρδίτσα.
Οι αγρότες μεταξύ άλλων ζητούν παρέμβαση της πολιτείας για τις χαμηλές τιμές σε μια σειρά προϊόντων, όπως είναι το βαμβάκι και το γάλα, ετήσιο πλαφόν ακατάσχετου λογαριασμού στα 12.000 ευρώ συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί καθώς και αφορολόγητο πετρέλαιο.

«Τη Δευτέρα θα βγουν τα τρακτέρ στη Θεσσαλία ξεκινώντας το χορό των κινητοποιήσεων με μαζική συμμετοχή των αγροτών της περιοχής ώστε τα άμεσα αιτήματα που έχουμε να υλοποιηθούν από την κυβέρνηση», δήλωσε την Παρασκευή μετά τη συνάντηση ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, Ρίζος Μαρούδας. «Οι απαντήσεις που πήραμε όχι μόνο δεν μας ικανοποιούν, αλλά δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της να μη στηρίξει τον πρωτογενή τομέα με μια σειρά μέτρα που είναι αναγκαία, αλλά και να στηρίξει άλλα συμφέροντα σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου