ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΜέΡΑ25 η Σοφία Σακοράφα


sakorafa-varoufakis.jpg

Σακοράφα - Βαρουφάκης EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Την προσχώρηση της Σοφίας Σακοράφα στο ΜέΡΑ25 και την υποψηφιότητάς της στις ευρωεκλογές ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής και ο Γιάννης Βαρουφάκης.
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην ΕΣΗΕΑ η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής έκανε γνωστό ότι σκοπεύει να ανακοινώσει άμεσα την ευρωομάδα της αριστεράς.
«Πριν από πέντε χρόνια ζήτησα να με εμπιστευτείτε με σύνθημα «Ψηφίζουμε για την Ελλάδα, ψηφίζουμε για μια άλλη Ευρώπη». Το υπηρέτησα με όλες μου τις δυνάμεις, σεβόμενη την εντολή σας και τις προεκλογικές μου δεσμεύσεις» δήλωσε η κ. Σακοράφα
και συνέχισε:
«Παραμένοντας σταθερή στις ίδιες θέσεις, συνεχίζω με το ΜέΡΑ25 για ένα μέτωπο ευρωπαϊκής ρεαλιστικής ανυπακοής.
Συνεχίζω, γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για την Ευρώπη που θέλουμε.
Συμμαχώ στην προσπάθεια για ένα πανευρωπαϊκό προοδευτικό κίνημα, για να αλλάξουμε την Ευρώπη».
Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Γ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι «το ευρωψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25 στην Ελλάδα, θα είναι ισχυρό, θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ενιαίας πανευρωπαϊκά λίστας της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ, θα υποστηρίζει το συνεκτικό πανευρωπαϊκό της πρόγραμμα και, βεβαίως, θα επιλεχθεί δημοκρατικά – μέσα από τις πάγιες εσωτερικές εκλογές του ΜέΡΑ25».
Αφού άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «το 2018 σημαδεύτηκε με την προσπάθεια του Μνημονιακού Τόξου να περάσει το Οργουελιανής έμπνευσης αφήγημα περί εξόδου της χώρας μας από τα Μνημόνια», τόνισε ότι: «Η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα είναι η αίσθηση των πολιτών ότι δεν υπάρχει εναλλακτική σε αυτή την πορεία που τους γονατίζει».
Παράλληλα, επισήμανε ότι: «η μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη είναι ο συνδυασμός: (Α) Των αποτυχημένων πολιτικών λιτότητας, που πρώτα δοκιμάστηκαν εδώ ρημάζοντας την Ελλάδα, και (Β) Των ξενοφοβικών ακροδεξιών τεράτων που αυτές οι πολιτικές λιτότητας γέννησαν σε όλη την Ευρώπη, όχι μόνο υπό την μορφή νέων φασιστικών κομμάτων αλλά και υπό την μορφή της ακροδεξιάς στροφής κεντροδεξιών κομμάτων όπως η Ν.Δ.».
Περιγράφοντας την πορεία προς τις εκλογές τόνισε: «Στις Εθνικές εκλογές, όπου θα παλέψουμε για τον τερματισμό της Χρεοδουλοπαροικίας που γεννά την Ερημοποίηση της Ελλάδας.
Και στις ευρωεκλογές, για την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΟΙΞΗ που απαιτείται έτσι ώστε η Ευρώπη να πάψει να αποδομείται πνίγοντας τους Έλληνες στην αναξιοπρέπεια».
ΠΗΓΗ efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου