ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Γραπτή Ερώτηση Νίκου Χουντή (ΛΑΕ) στον Πρόεδρο του Eurogroup, Μάριο Σεντένο




Σε λίγες μέρες θα δημοσιευτεί η πρώτη Αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος του Μνημονίου, στο πλαίσιο της λεγόμενης Μετα-Προγραμματικής Εποπτείας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο, η Κομισιόν και το Eurogroup θα βγάλουν «κίτρινη κάρτα» στην Ελλάδα, λόγω σημαντικών καθυστερήσεων στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, όπως πχ στην ολοκλήρωση ιδιωτικοποιήσεων.

Μάλιστα, τα δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ως «ποινή» για τις καθυστερήσεις, η Κομισιόν και το Eurogroup θα επιβάλουν την αναβολή της πρώτης δόσης των υπερ-κερδών των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες, τα οποία δημιουργήθηκαν μέσω της - νομικά αμφισβητούμενης - εξαίρεσής τους από το κούρεμα της διαδιακασίας του PSI.

Ερωτάται:

Θεωρεί ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων και μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα, και εάν ναι ποιες είναι αυτές;

Ισχύουν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «ποινή» στην Ελλάδα, μέσω της αναβολής καταβολής της δόσης των SMP/ANFA;

Αποτελεί τελικά η Μετα-Προγραμματική Εποπτεία, έξοδος από το καθεστώς των Μνημονίων, τη στιγμή που ο ελληνικός λαός γίνεται και πάλι μάρτυρας τελεσιγράφων, του τύπου «ιδιωτικοποιήστε πιο γρήγορα τη δημόσια περιουσία, ώστε να πάρετε μια δόση»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου