ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Corriere della Sera: Ο Τσίπρας συμβούλευσε την Ιταλία -«Υποχωρήστε τώρα, αλλιώς καλή τύχη»

Συμβουλές προς την Ιταλία να υποχωρήσει στην κόντρα με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό της, έδωσε ο Ελληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Αυτό αποκαλύπτει ρεπορτάζ της Corriere della Sera υπό τον τίτλο: «Συμβουλές του Τσίπρα προς την Ιταλία: “Σταματήστε τώρα, μετά θα είναι χειρότερα”»
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας προσέγγισε μερικές προσωπικότητες της Ιταλίας επειδή, ως Έλληνας πρωθυπουργός, «είχε κάποιες δικαιολογίες να παρουσιάσει και μια πρόταση να δώσει».

Κατ’ αρχήν την συγγνώμη του, ή τουλάχιστον την εξήγηση, ότι δεν δημιούργησε την παραμικρή τριβή στα εργαλεία της ευρωζώνης η οποία αμφισβητεί τον προϋπολογισμό της Ρώμης. «Δεν μπορώ να κάνω τίποτα γιατί θα ήμουν ο πρώτος που θα προκαλέσει υποψίες», φέρεται να είπε ο Τσίπρας, ο οποίος, όπως σχολιάζει η Corriere della Sera «θυμάται σίγουρα η Ιταλία δεν έκανε τίποτα όταν προσπαθούσε απεγνωσμένα να μαλακώσει τους δρακόντειους όρους που επέβαλε η ευρωζώνη προς την Ελλάδα.


Ετσι, ο Τσίπρας, έχοντας επίγνωση της υποχώρησης που αυτοσχεδίασε τον Ιούλιο του 2015, αφού είχε προχωρήσει στα capital controls στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ψηφοφόρων για να αποφύγει την κατάρρευση του συστήματος, έδωσε τις εξής συμβουλές στην Ιταλία. «Θα έπρεπε να κάνετε σήμερα, αυτό που θα κάνετε αύριο», είπε. «Εάν αντ 'αυτού έχετε μια άλλη ιδέα» - πρόσθεσε, παραπέμποντας ίσως στην επιλογή εξόδου ευρώ την οποία ο ίδιος αρνήθηκε - «τότε καλή τύχη».

Δεν χρειάζεται η εμπειρία ενός Έλληνα πολιτικού για να καταλάβουμε ότι αυτό είναι που χρειάζεται όχι μόνο η ιταλική κυβέρνηση αλλά και ολόκληρη η χώρα», αναφέρει στη συνέχεια το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η πραγματική διαπραγμάτευση δεν γίνεται ανάμεσα σε Ρώμη και Βρυξέλλες, όπως δεν έγινε και ανάμεσα σε Αθήνα και Βρυξέλλες, αλλά ανάμεσα στις ιταλικές διεκδικήσεις και την πραγματική οικονομία.

«Είναι αυτό που εννοεί ο Τσίπρας όταν καλεί τους Ιταλούς να αλλάξουν πορεία για να αποφύγουμε να το πράξουμε από ανάγκη όταν θα έχουν επέλθει βαρύτατες ζημίες στην ιταλική οικονομία», αναφέρει η Corriere della Sera, θυμίζοντας το κόστος στην ελληνική οικονομία από τις αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα.


Πηγή: Corriere della Sera: Ο Τσίπρας συμβούλευσε την Ιταλία -«Υποχωρήστε τώρα, αλλιώς καλή τύχη» | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου