ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Τα σχολικά βιβλία στα Σκόπια και η σπίλωση του Κατσίφα


Ενθουσιασμένοι οι Αλβανοί προβάλλουν την δήλωσή του πρώην υπουργού των Εξωτερικών, Θ. Πάγκαλου, που δικαιολόγησε απόλυτα την ωμή εκτέλεση του ομογενή από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής Αστυνομίας, ενώ χαρακτήρισε ως "αηδία" τη συνήθεια του θύματος να σημαιοστολίζει το χωριό του σε κάθε εθνική επέτειο.

Με τέτοιους εκπροσώπους, αμφιβάλλει κανείς ότι ήρθε φυσιολογικά η σημερινή κατάσταση; Κι από την στιγμή που είναι γεμάτος ο πολιτικός κόσμος με παρόμοιους τύπους, ή με ανεκτικούς, πώς μπορείς να είσαι αισιόδοξος για την μελλοντική πορεία;

Ο Ζάεφ εκδικείται. Όποιος ψηφίσει τις συνταγματικές αλλαγές, απαλλάσσεται των κατηγοριών που τον βαρύνουν. Οι άλλοι… θα υποφέρουν. Το διαλύουν το VMRO, και με προσωρινή διαταγή δικαστηρίου, προχωρούν σε "πάγωμα" των περιουσιακών στοιχείων του κόμματος. Το "πάγωμα" αφορά 69 ακίνητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου και του κτιρίου που στεγάζεται.



Έγραψα εχθές για τις απαράδεκτες και αστήρικτες φιλο-αλβανικές διαρροές από την ΕΛ.ΑΣ., για σπίλωση του νεκρού Κατσίφα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του 35χρονου ομογενή επιφυλάσσεται να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου για τη "διαρροή", που προσβάλλει όχι μόνο τη μνήμη του νεκρού, αλλά και την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που παρέθεσε το τουρκικό προξενείο, στο πλαίσιο της 95ης Επετείου για τη Διακήρυξη της Δημοκρατίας της Τουρκίας, ο κ. Μπουτάρης στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι άσχετα με το εάν υπάρχουν εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών «εμείς με τους Τούρκους αισθανόμαστε αδέλφια». «Να ξέρετε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι πλάι, σ’ όλες τις προσπάθειες, για να αναδείξει την τουρκική παρουσία στην πόλη», τόνισε ο δήμαρχος.

Κατ’ αρχάς ρωτάω, ποιοι "εμείς" είμαστε αδέλφια με τους Τούρκους; Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον Μπουτάρη να εκφράζει εκατομμύρια Έλληνες; Κατά δεύτερο, οι Θεσσαλονικείς τον ψήφισαν για να αναδείξει την τουρκική παρουσία στην πόλη; Μήπως ξεχάστηκε και νόμισε ότι είναι δήμαρχος σε πόλη της Τουρκίας; Έχει ξεφύγει και μάλιστα πολύ.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η πρώτη συνεδρίαση της Κοινής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-πΓΔΜ για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, που προβλέπεται από το άρθρο 8 παράγραφος 5 της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αλλά δεν έχει επικυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι τόσο σίγουροι ότι δεν θα υπάρξουν απρόοπτα;

Η Επιτροπή προβλέπεται να διασφαλίσει πως από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος στις δύο χώρες δεν θα χρησιμοποιείται κανένα σχολικό εγχειρίδιο ή βοηθητικό σχολικό υλικό που εμπεριέχει αλυτρωτικές αναφορές. Τέτοιες αναφορές δεν θα βρουν στα ελληνικά εγχειρίδια. Ανθελληνικές, μάλιστα. Είναι γεμάτα.

Τα ίδια και μεταξύ Βουλγάρων-Σκοπιανών. Η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, αποκάλυψε, ότι για τα σχολικά βιβλία της ιστορίας των Σκοπίων, σχεδόν κανένα δεν θα πρέπει να παραμείνει ως έχει. «Από τα πρώτα βιβλία που λάβαμε, η επιτροπή μας έδωσε πάνω από 30 σελίδες αλλαγών που πρέπει να γίνουν μόνο σε αυτά»!

Καλλισθένης εν δήμω
ΠΗΓΗ ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου