ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Σ.Λαβρόφ: Οι αμερικανικές κυρώσεις κατά της Τεχεράνης δεν είναι θεμιτές

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, η Μόσχα θεωρεί πως η Συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν παραμένει σε ισχύ, παρά την αποχώρηση των ΗΠΑ από αυτή
Μη θεμιτές χαρακτηρίζει τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι «επιβάλλονται κατά παράβαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» και ότι οι μορφές με τις οποίες επιβάλλονται «δεν μπορεί παρά να προκαλούν μεγάλη απογοήτευση».
Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις, θα βρεθούν τρόποι για ν’ αναπτυχθούν οι οικονομικές σχέσεις με το Ιράν.
«Αυτή την στιγμή, στο πλαίσιο της κοινής ομάδας συμμετεχόντων στη Συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, μελετώνται μηχανισμοί, οι οποίοι θα επιτρέπουν την συνέχιση της εφαρμογής των διατάξεων αυτής της Συμφωνίας, πρωτίστως σε ό,τι αφορά τις οικονομικές σχέσεις με το Ιράν και μάλιστα χωρίς τη συμμετοχή των ΗΠΑ», δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
Παράλληλα, ο ίδιος δεν παρέλειψε να σημειώσε ότι η Μόσχα θεωρεί πως η Συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν παραμένει σε ισχύ. «Μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συμφωνία, οι Ευρωπαίοι , η Ρωσία, η Κίνα και το ίδιο το Ιράν επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στην Συμφωνία» επεσήμανε ο Σ.Λαβρόφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου