ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Μακρόν: Πετσοκόβει τις συντάξεις και λέει στους συνταξιούχους: «Μην παραπονιέστε»!

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τους συνταξιούχους να μην διαμαρτύρονται για τη μείωση των αποδοχών τους και να μοιάζουν περισσότερο στον Σαρλ ντε Γκολ – «Δεν φαντάζεστε πόσο τυχεροί είστε», τους είπε!

Μιλώντας σε συνταξιούχους στην περιοχή Colombey-les-Deux-Eglises, την πατρίδα του στρατηγού ντε Γκολ, ο Μακρόν με θράσος και ύφος «χιλίων καρδιναλίων» τους είπε όχι μόνο ότι δεν πρέπει να κάνουν παράπονα αλλά ότι πρέπει να νιώθουν… τυχεροί! «Δεν φαντάζεστε πόσο τυχεροί είστε» τους είπε, προσθέτοντας: «Μπορείτε να μιλάτε ελεύθερα, αλλά ένα πράγμα που δεν έχετε δικαίωμα να κάνετε είναι να παραπονιέστε (!!!)».
Αναφερόμενος στον ντε Γκωλ, ο Μακρόν ανέφερε: «Νομίζω ότι ο στρατηγός είχε τη σωστή ιδέα. Η χώρα θα ήταν διαφορετική αν ο καθένας έκανε το ίδιο. Δεν καταλαβαίνουμε πόσο τυχεροί είμαστε. Βλέπουμε όλο και περισσότερους ηλικιωμένους στη χώρα μας να έχουν καλή υγεία».
Το μόνο που δεν είπε, φανερά τουλάχιστον, ο Εμανουέλ Μακρόν, είναι ότι η (κατά Ευκλ. Τσακαλώτο) «φυσική επιλογή» δεν είναι αρκετή για να ξεκληρίσει τους Γάλλους ηλικιωμένους, οπότε έπρεπε να ληφθούν… «πρόσθετα μέτρα» για να οδηγηθεί σε μείωση το προσδόκιμο ζωής τους…
Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μακρόν έχει επιβάλλει εδώ και μερικούς μήνες υψηλότερες εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, εν μέσω περικοπών στον προϋπολογισμό, γεγονός που προκαλεί μεγάλη δυσφορία και κύμα διαμαρτυριών στην γαλλική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου