ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Από τις τιμές στις… “καμπάνες” της ΕΔΕ οι Μητρετώδης και Κούκλατζης

Από το άγημα τιμών στην Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και στην επιβολή πειθαρχικών ποινών για τους δύο πρωταγωνιστές της ελληνοτουρκικής κρίσης του Μαρτίου, τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον ΕΠΟΠ λοχία Δημήτρη Κούκλατζη.
Η ΕΔΕ έχει ολοκληρωθεί και αναμένονται οι πειθαρχικές ποινές (όχι, πάντως, Στρατοδικείο, όπως κυκλοφόρησε αρχικά στα δημοσιογραφικά γραφεία και μεταδόθηκε από τηλεοπτικό σταθμό, αναφέρει απόλυτα έγκυρη πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας)
Εκτός από αυτούς τους δύο συγκεκριμένους στρατιωτικούς, πειθαρχικές ποινές θα επιβληθούν και σε αρκετούς (περί τους 10) αξιωματικούς του Δ’ Σώματος Στρατού, της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού για ενέργειες και λήψη αποφάσεων που κατέληξαν στην αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών.

Όλοι ήταν αντικείμενο στην ίδια ΕΔΕ.
​Το πόρισμα της ΕΔΕ είναι σαφώς καταδικαστικό και αποτυπώνει με ακρίβεια την βαρύτητα των πράξεων και των παραλείψεων που οδήγησαν την χώρα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη Ένορκη Διοικητική εξέταση που είχε διεξαχθεί από το ΓΕΣ απορρίφθηκε από το ΓΕΕΘΑ, το οποίο επέστρεψε το πόρισμα ως «απαράδεκτο».
Το ΓΕΣ επιχείρησε να κλείσει την υπόθεση όπως-όπως, στέλνοντας αρνητικά μηνύματα σε όλους του Κλάδους, για τις ανοχές του στρατεύματος σε περίπτωση που παραδώσουν όπλα ή υποπέσουν σε εγκληματικά λάθη και παραλείψεις.
Ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ζήτησε «Η έρευνα να είναι ακριβής και να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη των ευθυνών»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου