ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Η παρέμβαση στο ευρωκοινοβούλιο της ευρωβουλευτή Laura Agea του κινήματος "Movimento 5 stelle.":

:
"Πρωθυπουργέ κ. Τσιπρα .Έρχομαι αμεσως στο θέμα.
Στο μέλλον της ευρωπαϊκής ένωσης δεν πρεπει ποτε πια να επαναληφθεί μια δραματική περίπτωση οπως αυτη της χώρας σας. Της Ελλάδας!
Μια περίπτωση στην οποία η Ευρωπη έδειξε το πιο ανήλεο και σκληρό πρόσωπο με γραφειοκράτες και καθηγητές να "παίζουν" με το μεγαλύτερο κοινωνικο-οικονομικό πείραμα της ιστορίας.
Πριν λίγο καιρό  γιορτάσατε το τέλος του μνημονιακού προγράμματος, αλλά τα αποτελέσματα της Τροΐκας ειναι οφθαλμοφανή για όλους.
Το 95% των 216 δισεκατομμυρίων που διατέθηκαν μέχρι το 2016 δεν προορίστηκαν προς όφελος των πολιτών αλλα κατέληξαν στις ιδιωτικές τράπεζες. Παντα οι ίδιοι!
Το ίδιο συνέβη και με τις ιδιωτικοποιήσεις. Ενα μεγάλο μέρος της δημόσιας περιουσίας, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, λιμάνια, κατέληξαν στα χέρια Γερμανικών και Γαλλικών εταιρειών. Παντα οι ίδιοι!
Και, δεν θα αναφερθώ για την δραματική λιτανεία των στοιχείων του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος: ανεργία, μειώσεις συντάξεων, άστεγοι, αυτοκτονίες υποσιτισμένα παιδια.

Και ας σκεφτούμε οτι για καθηγητές οπως ο Mario Monti, πρώην Ιταλός πρωθυπουργός που ορίστηκε απο το spread και οχι απο τον λαό, η Ελλαδα στάθηκε η πιο απτή έκφραση της μεγάλης επιτυχίας του ευρω.
Πριν μερικές μέρες μάλιστα, ανακοίνωσε οτι σκέφτεται μια πιθανή του επιστροφή στην πολιτικη ζωή γιατι "το ζητούν οι πολίτες". Ισως η πρώτη άτυχης προσπάθεια να αναμετρηθεί με την λαϊκή συναίνεση δεν τον ικανοποίησε πλήρως.
Πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα, δεν χάσατε με την Ευρωπη, χάσατε με τον λαό σας.
.........................................................................................
Τα μεσογειακά κράτη, εκείνα που έπρεπε να σας στηρίξουν, σας γύρισαν την πλάτη.
Μέσα σ'αυτους και η προηγούμενη ιταλική κυβερνηση που ειχε υποσχεθει να σας βοηθήσει αλλα μετα στάθηκε η πιο πιστή συνεργός των ανηλεων πολιτικών λιτότητας.
Αυτο έκανε ο Matteo Renzi με την Ελλαδα και εσεις το ξέρετε.
Αυτο έκαναν οι κυβερνήσεις των δήθεν σοσιαλιστικών κυβερνήσεων..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου