ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Τσ/ιπρας εξαγγέλει παροχές - ο Τσακαλώτος καθησυχάζει τους δανειστές

Η Ελλάδα δεν απασχόλησε το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών, στις Βρυξέλλες, ωστόσο στο περιθώριο της συνεδρίασηςεκπρόσωποι των δανειστών προσέγγισαν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για να ενημερωθούν αναφορικά με τις επικείμενες «παροχές» του Έλληνα πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
«Μην ανησυχείτε, δεν θα είναι τίποτε ανησυχητικό» φέρεται να απάντησε ο Ευκλ. Τσακαλώτος σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ευρωπαϊκό τύπο.
Επιπλέον, Έλληνας αξιωματούχος διαβεβαίωνε τους δανειστές, ότι ο στόχος του αιματοβαμμένου με λιτότητα πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% δεν πρόκειται να τεθεί σε κίνδυνο.
Σύμφωνα με αυτά τα δημοσιεύματα, οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης απαίτησαν για τις συμφωνημένες με την κυβέρνηση Τσίπρα και ψηφισμένες για την 1-1-2019  μειώσεις των συντάξεων: «Αυτά που έχουν συμφωνηθεί, έχουν συμφωνηθεί. Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Εφόσον έχετε αποφασίσει ένα πακέτο μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, αυτό το πακέτο μέτρων δεν μπορεί να αλλάξει».
Από την πλευρά του, Έλληνας αξιωματούχος τους διαβεβαίωνε πως η ελληνική κυβέρνηση «δεν θα κάνει κάτι μονομερώς, χωρίς τη συμφωνία των δανειστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου