ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Η Τουρκία δεν εμφανίστηκε στο Στρασβούργο για Κύπρο...

«Η Τουρκία δεν έχει εμφανιστεί στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης όπου τα θέματα Κυπριακών υποθέσεων εναντίον της θα τύγχαναν συζήτησης» δήλωσε στις Τομές στα Γεγονότα ο νομικός Αχιλλέας Δημητριάδης.
«Η συνεδρία της επιτροπής υπουργών ήταν ορισμένη για την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη και η Τουρκία όπως είπε τον περασμένο Ιούνιο υλοποιώντας ουσιαστικά την απειλή της  δεν εμφανίστηκε στην Επιτροπή», ανέφερε.
Για να προσθέσει: «Η στάση της αυτή δεν λήφθηκε με καλό τρόπο από τα άλλα μέλη της επιτροπής υπουργών, διότι αυτή δεν είναι στάση η οποία αρμόζει σε μια χώρα που θέλει να γίνει μέλος της Ε.Ε.»


«Εδώ έχουμε μια διαδικασία όπου η Τουρκία βρέθηκε υπόλογη για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων  όσο αφορά θέματα περιουσιών και αγνοουμένων και τώρα δεν μπορεί απλώς να λέει “εγώ δεν πηγαίνω στην επιτροπή”», τόνισε χαρακτηριστικά.
Κληθείς να σχολιάσει ο κ. Δημητριάδης αν η απουσία της αποκλείει την όποια συζήτηση, απάντησε «όχι κατ΄ανάγκη. Δεν νομίζω ότι αποκλείει τη συζήτηση διότι η συζήτηση έχει να κάνει με θέματα που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη και ατομικές υποθέσεις για περιουσίες και αγνοούμενους ήταν στην ημερήσια διάταξη».
Ερωτηθείς αν πρέπει να αναμένουμε απόφαση ερήμην της Τουρκίας ο κ. Δημητρίαδης σημείωσε: «Εγώ πιστεύω ότι αυτή την φορά πρέπει να γίνει κάποια προεργασία που να αφορά κάποια διαδικαστικά θέματα  τα οποία υπήρχαν όσο αφορά τις περιουσίες και ελπίζω ότι τον επόμενο Δεκέμβριο η Τουρκία θα αναγκαστεί είτε να συμμετάσχει, είτε θα εκδοθούν ψηφίσματα εναντίον της τα οποία θα πιέσουν ακόμη περισσότερο έτσι ώστε να υπάρξει συμμόρφωση με τις αποφάσεις  του ΕΔΑΔ».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου