ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Γιούνκερ : Τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί πρέπει να εφαρμοστούν

Ξεκάθαρο μήνυμα όσον αφορά τις μελλοντικές περικοπές συντάξεων έστειλε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, σε συνέντευξή του στην «Κ», λίγο μετά την ετήσια ομιλία που έκανε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
«Τα μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί πρέπει να εφαρμοστούν» ήταν η λακωνική απάντηση του προέδρου της Επιτροπής σε ερώτηση της «Κ» για το κατά πόσο υπάρχουν περιθώρια αναδιαπραγμάτευσης του νομοθετημένου μέτρου των περικοπών των συντάξεων το οποίο αναμένεται  να τεθεί σε εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2019.
Με αυτό τον τρόπο ο κ. Γιουνκέρ δίνει τέλος σε οποιοδήποτε σενάριο αναδιαπραγμάτευσης του συγκεκριμένου μέτρου  ξεκαθαρίζοντας ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρηθούν.

Σε συνέντευξη που παρέθεσε σε ομάδα δημοσιογράφων, ανάμεσα τους και η «Κ», ο κ. Γιουνκερ είπε ότι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων του 2015 έκανε ότι μπορούσε να κρατήσει την χώρα στην ευρωζώνη την στιγμή «που πολλοί λίγοι ήμασταν αυτοί που υποστηρίζαμε την Ελλάδα» .
Αναφερόμενος στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είπε ότι δεν ήταν «ο πιο εύκολος συνομιλητής που είχα» αλλά ότι πλέον οι δύο άνδρες έχουν αναπτύξει προσωπικές σχέσεις και ότι η Ελλάδα πλέον «βρίσκεται στον σωστό δρόμο».
Οσον αφορά την συμφωνία με τα Σκόπια ο κ. Γιουνκέρ είπε ότι ήταν από αυτούς που καλούσε τα δύο μέρη να βρούνε μία συμφωνία. Ο ίδιος επισκέφτηκε τα Βαλκάνια τον περασμένο Φεβρουάριο - Μάρτιο και είχε ανταλλάξει απόψεις με τον Ελληνα Πρωθυπουργό.
«Ελπίζω αυτό που έχουμε οραματιστεί να γίνει πραγματικότητα. Οι δύο εταίροι έχουν επιδείξει μεγάλο θάρρος» είπε χαρακτηριστικά.
ΠΗΓΗ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου