ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Μία έρευνα, που ξεκίνησε το 1989, έκλεισε: Η ενοχή Κίσιγκερ μέσα από τα δικά του έγγραφα. ή Ο MIgnatiou ανακαλύπτει την ταχινόπιτα!


Του Άντη Ροδίτη 
Ο Μιχαήλ Ιγνατίου ανακάλυψε ότι είναι οι Αμερικανοί που επέτρεψαν στην Τουρκία να εισβάλει στην Κύπρο το 1974 και αυτή του η «ανακάλυψη» θεωρεί -όπως κάθε άλλος άσχετος με την παγκόσμια Ιστορία και τη διεθνή διπλωματία- ότι αποτελεί… όπλο αναδρομικής ακύρωσης της εισβολής και των αποτελεσμάτων της.

Ο Μιχαήλ Ιγνατίου, ανταποκριτής και αρθρογράφος του… αντιστασιακού «Φιλελεύθερου» (και του Λόγου της Αρχιεπισκοπής ή  MEGA ή TV One)  μαζί με άλλους τέτοιους «ήρωες» της ελληνοκυπριακής, άσχετης και αναλφάβητης δημοσιογραφίας, τον Κώστα Βενιζέλο, Άριστο Μιχαηλίδη και άλλους, νομίζουν και καλλιεργούν στον ταλαίπωρο λαό την εντύπωση ότι υπάρχει τέτοιο πράμα όπως το ΔΙΚΑΙΟ ΑΝΕΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ.


Κοροϊδεύουν όσους κοροϊδεύονται ότι η παραδοχή των Αμερικανών ότι ευθύνονται για την εισβολή του ’74 μπορεί να οδηγήσει στην αναδρομική ακύρωση των αποτελεσμάτων του ’74!

Όταν απουσιάζει η στρατιωτική ισχύς απομένει η διπλωματία και η ταύτιση των συμφερόντων των ισχυρών με εκείνα των ανίσχυρων. Για πρώτη φορά αυτό το κάνει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη διά των αποθεμάτων φυσικού πλούτου στην ΑΟΖ της Κύπρου. Με τις συμμαχίες Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου-Ισραήλ-Γαλλίας-ΗΠΑ.

Μπορεί ο MIgnatiou και η παρέα του και άλλοι να είναι και μειωμένης νοημοσύνης ή ελλιπούς πληροφόρησης, αλλά δεν είναι μόνο αυτό που τους εμποδίζει να δουν το δάσος με αποτέλεσμα να «κουτουλούν» στα δέντρα και ύστερα να επιδεικνύουν τα καρούμπαλά τους ως παράσημα… πατριωτισμού!!

Αυτό το τελευταίο είναι που τους οδηγεί τυφλά στη μειωμένη νοημοσύνη: Η ευκολία της αυτοπαρουσίασης τους ως «πατριωτών» που πιστεύουν στο δίκιο και μόνο το δίκιο, και το γεγονός ότι αυτό τους αποφέρει και υλικά οφέλη. Αποφέρει δε υλικά κέρδη και οφέλη επειδή οι ίδιοι μαζί με άλλους (κόμματα) σκόπιμα κρατούν τον λαό μακριά από την πλήρη, σφαιρική ενημέρωση. Δεν τον θέλουν να γνωρίζει όλη την αλήθεια, γιατί τότε δεν θα μπορούσαν να πουλούν μόνο την δική τους, που γι’ αυτό δεν είναι καθόλου «αλήθεια» αφού δεν είναι σφαιρική.

Σκόπιμα μια μάζα λαού κρατείται μακριά από την πλήρη και σφαιρική ενημέρωση, γιατί αυτή είναι που αγοράζει τον «πατριωτισμό» τους.



Εάν στον λαό επιτρεπόταν από τα ΜΜΕ και την Αρχιεπισκοπή να ενημερωθεί πλήρως και σφαιρικά, θα ήξερε ότι μια δεκαετία πριν οι Αμερικανοί επιτρέψουν στην Τουρκία να καταλάβει «δικαιωματικά» το ένα τρίτο της Κύπρου, επέτρεψαν στην Ελλάδα να καταλάβει όλη την Κύπρο. Γι’ αυτό άλλωστε η Κύπρος ήταν ήδη κατειλημμένη στρατιωτικά από μια ελληνική Μεραρχία. Δύο παράγοντες εμπόδισαν την Ελλάδα να καταστήσει την Κύπρο εδαφικό μέρος της: Ο Μακάριος για προσωπικούς λόγους και το ΑΚΕΛ (και άλλοι) για κομματικούς, ιδεολογικούς και ιδιοτελείς λόγους.

Οι μαρτυρίες, τα έγγραφα, τα ντοκουμέντα είναι πολλά κι έχουν δημοσιευθεί.



Ο MIgnatiou είναι ένας από τους τελευταίους τροχούς της αμάξης που δεν θέλουν τον λαό να γνωρίζει την πλήρη αλήθεια. Πολλά άλλα ΜΜΕ για πολλούς λόγους -μερικούς ήδη αναφέραμε- δεν έχουν συμφέρον ή τη διάθεση να «δυσκολευτούν» προσεγγίζοντας την πλήρη αλήθεια. Βολεύονται με τα πράγματα ως έχουν. Τα πράγματα ως έχουν αποφέρουν τα κέρδη τους (ψήφους, τηλεθεάσεις, πωλήσεις εφημερίδων, θέσεις, εξουσίες κ.α.) και δεν βλέπουν τον λόγο γιατί να μπουν σε περιπέτειες που θα πιθανότατα ν’ αλλάξουν άρδην το σκηνικό, Κύριος οίδε προς ποίων τη ζημία και προς ποίους θα προσκομίσουν απρόσμενα, νέα κέρδη.

Είναι πολλοί που έκτισαν επιστημονικές, ακαδημαϊκές, δημοσιογραφικές, πολιτικές, κομματικές καριέρες, όλων των ειδών τις καριέρες πάνω στον μύθο του «ήρωα» της «αντίστασης» Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Μόνο η λογοτεχνία τολμά να χαλάσει τον μύθο, έστω αργά και σταθερά, εφόσον δεν υπάρχει άλλος τρόπος, λόγω της ύπαρξης των MIgnatiou και των άλλων ισχυρών που ήδη αναφέραμε.

Η λογοτεχνία δεν έχει τίποτε να κερδίσει και τίποτε να χάσει. Μόνο η πατρίδα μπορεί να ωφεληθεί από έναν σφαιρικά ενημερωμένο λαό. Αν η πατρίδα βρίσκεται σε αγώνα δρόμου με την ανυπαρξία της, η αυτογνωσία είναι που μπορεί να της δίνει το σθένος να τρέχει, η αυτογνωσία που δεν της παρέχεται ούτε από την τρέχουσα «δημοσιογραφία» ούτε από την παρούσα ιστορική ή άλλη επιστήμη, όπως αποδεικνύεται καθημερινά.

Η ιστοσελίδα MIgnatiou και άλλοι (π.χ. Κέντρο Ερευνών Τάσσος Παπαδόπουλος, ιστοσελίδα Παπαπολυβίου κ.α.) λογοκρίνει και αφαιρεί κάθε άρθρο ή σχόλιο που ανατρέπει τεκμηριωμένα τις θέσεις που εκφράζει η ίδια. Εχθρεύεται τον ελεύθερο, τεκμηριωμένο λόγο. Είναι και αυτό μια υποθήκη από την εποχή του Μακαρίου που εξακολουθεί να ισχύει.  

ΑΡ





Εδώ το τελευταίο μεγάλης εγκεφαλικής σύγχυσης και ταυτόχρονα παιδαριώδους επιχειρηματολογίας άρθρο MIgnatiou:











Μία έρευνα, που ξεκίνησε το 1989, έκλεισε: Η ενοχή Κίσιγκερ μέσα από τα ...

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ Η τελευταία αποκάλυψη για τον βρόμικο ρόλο του Χένρι Κίσιγκερ στην κυπριακή τραγωδία του 197...













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου