ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Mια ιδέα από παγκόσμια ιστορία....


του Άντη Ροδίτη
Κανένας, που έχει μια ιδέα από παγκόσμια Ιστορία, που έχει γνώση και αίσθηση της αξεπέραστης ζωώδους φύσης του ανθρωπίνου όντος -η ιστορία τού είδους συγκεφαλαιώνεται στον μαρτυρικό θάνατο δια σταυρώσεως του πιο άκακου και αθώου των ανθρώπων- δεν περιμένει πως ένα έθνος-κράτος θα θυσιάσει τα συμφέροντά του υπέρ άλλου!!

Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο.

Κάθε κράτος ενεργεί με προτεραιότητα τα δικά του συμφέροντα και σε περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων με άλλο κράτος (που είναι η συνήθης κατάσταση), αν οι διπλωματία δεν επιτύχει συμβιβασμό, ακολουθεί πόλεμος.

Οι πόλεμοι επί της υδρογείου είναι διαρκείς και ατέλειωτοι, εδώ κι εκεί, παντού.

Απ’ όλα τα έθνη, εκείνο που έδωσε τις βάσεις της φιλοσοφίας, της επιστήμης και της τέχνης στον δυτικό κόσμο, αποδεικνύεται σήμερα το πιο άσοφο στη διαχείριση της ιστορικής του πορείας.

Εννοώ την Κύπρο, που όσο κι αν θέλουν μερικοί-μερικοί (οι συνήθεις ύποπτοι) να τη νομίζουν άλλη, δεν είναι παρά μέρος του ελληνικού έθνους Ελλάς, δηλαδή είναι και η ίδια Ελλάς.

Το μέγιστο αυτοκαταστροφικό μας «κατόρθωμα» υπήρξε η γελοία απαίτησή μας να θυσιάσουν άλλοι ή να παραβλέψουν τα συμφέροντά τους (όπως τα καταλαβαίνουν οι ίδιοι) υπέρ των δικών μας!

Όχι μόνο δεν καταλάβαμε πού οφειλόταν η αποτυχία μας, μα εκτραπήκαμε και σε μίσος εναντίον εκείνων οι οποίοι δεν ήθελαν να υπηρετήσουν τα συμφέροντά μας αλλά τα δικά τους· και αντί να επιδοθούμε σε αγώνα ενίσχυσης της υπόστασής μας (οικονομικά, πολιτισμικά, εξοπλιστικά) ώστε να πετύχουμε το δίκαιό μας δια της ισχύος, θεωρήσαμε «αγωνιστική» συμπεριφορά την τυφλή έχθρα προς εκείνους από τους οποίους εξαρτιόταν η ελευθερία μας! Η συμπεριφορά στην κυρίως Ελλάδα έφερε αποτελέσματα τύπου «Κουφοντίνα» (δολοφονίες εχθρών, ατόμων που ο χαμός τους δεν υπηρετούσε τα συμφέροντά μας), ενώ στην Κύπρο με πολιτικό αρχηγό έναν ιερωμένο, συμπεριφερθήκαμε τόσο βλακωδώς συναισθηματικά, ώστε εκείνοι που μας είχαν επιτρέψει την εκπλήρωση των στόχων μας επειδή εξυπηρετούσε και τα δικά τους συμφέροντα, να μας οδηγήσουν στην αγκαλιά των χειρότερών μας εχθρών για να γλιτώσουν από τις απειλές κατά των συμφερόντων τους που συνιστούσε η επιπόλαιη συμπεριφορά μας.

Ποια ήταν η «επιπόλαιη συμπεριφορά» μας απέναντι στους επίσημους συμμάχους μας έχει γραφτεί πολλές φορές και δεν θα το κάνω ξανά εδώ.

 

Το πιο πάνω δεν είναι παρά μια εισαγωγή σε αυτό που θα ακολουθήσει. Απλώς προσθέτω ότι ακόμα και σήμερα, υπό τη σωστή διακυβέρνηση όσον αφορά τους επίσημους συμμάχους μας και τη συμπεριφορά μας απέναντί τους, αδυνατούμε (αδυνατεί η παρούσα Κυβέρνηση, ΡΙΚ, Γ.Τ.Π. κ.α.) να ενημερώσουν τον λαό για τη σωστή ερμηνεία των πρόσφατων ιστορικών γεγονότων, για τους ίδιους λόγους που τόσα χρόνια ακολουθήσαμε καταστροφική πορεία. Για λόγους, δηλαδή, ψηφοθηρικούς! Φαίνεται ότι η παρούσα Κυβέρνηση, που διάγει τη δεύτερη πενταετία της, πιστεύει ότι είναι αρκετό να κρατά τη σωστή πορεία κι ότι δεν χρειάζεται η σωστή ερμηνεία του παρελθόντος μας. Επιτρέπει έτσι σε ισχυρές πολιτικές δυνάμεις, εκείνες που ευθύνονται για την καταστροφική πορεία του πρόσφατου παρελθόντος μας να μην νιώθουν την ανάγκη να εγκαταλείψουν τις παλιές πρακτικές.

Το κυρίως κείμενο:

Προ ολίγου καιρού ο διάσημος ρεπόρτερ Μιχαήλ Ιγνατίου είχε για μόνιμο σύμβολο στην ιστοσελίδα του την εκπρόσωπο του Πούτιν, Μαρία Ζαχάροβα, σε στάση έφιππου Κολοκοτρώνη να δείχνει κάπου μακριά (μάλλον όλη τη Μικρασία), στον ρωσικό στρατό για να την καταλάβει μια μέρα και να της δώσει να καταλάβει, απελευθερώνοντας συγχρόνως και την Κύπρο!! Δυστυχώς τα πράγματα δεν έγιναν κατά τις επιθυμίες του Ιγνατίου (και άλλων), δηλαδή παρέμειναν όπως ήταν πάντα. Το μόνο που ενδιαφέρει τους Ρώσους είναι να παρενοχλούν τους Αμερικανούς. Ο Πούτιν δίνει τώρα και S-400 στους Τούρκους. Αντιδρώντας ηρωικά ο Ιγνατίου σε αυτές τις απιστίες των Ρώσων έδιωξε την Ζαχάροβα από αρχηγό της ιστοσελίδας του!

Αν γνωρίζει κανείς από τους λήπτες (κάποιοι γνωρίζουν) το ι-μειλ του Στανισλάβ Οσάτσι ας του στείλει το πιο κάτω κείμενο, όπως και το συνημμένο για τον Πεπονή ή ας μου στείλει εμένα το ι-μέιλ του Οσάτσι. Είναι κρίμα να νομίζουν οι Ρώσοι ότι εξακολουθούμε να τρώμε το ίδιο κουτόχορτο από τον καιρό του Μακαρίου και του ΑΚΕΛ!

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου