ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Νέα καταγγελία αλιέων : Τούρκοι ζητούν χαρτιά στα διεθνή ύδατα !

Μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς τούρκων αλιεών εναντίον ελλήνων συναδέλφων τους στη Λήμνο αλλά και ενός παρόμοιου περιστατικού στη Σαμοθράκη που φαίνεται πως προηγήθηκε, είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας νέες καταγγελίες.
Συγκεκριμένα, ψαράς μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης υποστήριξε ότι η τουρκική ακτοφυλακή έδεσε «με το έτσι θέλω» το αλιευτικό σκάφος του και τού ζήτησε τα χαρτιά του στα… διεθνή ύδατα!
Από πλευράς του, ο Παναγιώτης Μόσχος, από το Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Λήμνου, τόνισε επίσης ότι τούρκοι ψαράδες βγάζουν όπλα, απειλούν ενώ η τουρκική ακτοφυλακή ζητά τα χαρτιά τους.
Οι αλιείς ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης, αλλά και της ΕΕ. «Τα μεγάλα σκάφη μας παίρνουν και τα δίκτυα, τα καταστρέφουν. Τι να κάνουμε; Ζητάμε να τηρηθεί το ναυτικό δίκαιο… Δεν υπάρχει για τους Τούρκους; Δεν βλέπουν τι γίνεται οι Ευρωπαίοι, οι Έλληνες, δεν το βλέπει κανένας;».

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες, ο πρόεδρος των γρι-γρι Καβάλας Γιάννης Μανιός είχε καταγγείλει περιστατικό με πυροβολισμούς δυτικά της Σαμοθράκης .
«Είχαμε ένα περιστατικό δυτικά της Σαμοθράκης προς τη Λήμνο, δύο μέρες πριν από το περιστατικό της Λέρου όπου μετά από φραστικό επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και Τούρκου ψαρά, έπεσαν και πυροβολισμοί. Ο Έλληνας τράβαγε μπροστά με την μηχανότρατα, ήθελε να περάσει ο Τούρκος, ακολούθησε το φραστικό επεισόδιο και μετά ο Τούρκος τράβηξε όπλο και έριξε τρεις πυροβολισμούς και μια ριπή» κατήγγειλε ο κ. Μανιός.
Ωστόσο, το Λιμενικό Σώμα του συνέστησε να «μη δώσει έκταση» στο θέμα. «Το λιμεναρχείο είναι ενήμερο. Ο συνάδελφος ενημέρωσε αμέσως. Όμως η απάντηση που πήρε ήταν να μην πει τίποτα και να μην δώσει έκταση στο θέμα» πρόσθεσε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για συνεχείς καταγγελίες ψαράδων λόγω παρενόχλησης από τουρκικά αλιευτικά.
«Έχουμε καταντήσει γραφικοί βγαίνουμε στις ιστοσελίδες, στα κανάλια και τίποτα δεν γίνεται. Θα έχουμε πρόβλημα μπορεί να υπάρξει μεγάλο επεισόδιο αν ξεφύγει κάποιος δικός μας» τόνισε.
«Τη Λήμνο εδώ και πολλά χρόνια, και τη Σαμοθράκη, τις έχουν ισοπεδώσει εντελώς, τώρα έχουν πάει πιο νότια. Έχουν ξεθαρρέψει και έρχονται στη Θάσο, έχουν ρημάξει τη Λήμνο, έχει γίνει γύρω κρανίου τόπος… Οι άνθρωποι τελειώσανε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιός, σημειώνοντας πως έχει θέσει γραπτώς το θέμα στο υπουργείο Ναυτιλίας και το Πανελλήνιο Παράκτιων Αλιευτικών Συλλόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου