ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη για το αίσχος των Θερμοπυλών...


Έχω την αίσθηση ότι οι κυβερνώντες σε αυτή την χώρα γίνονται όλο και πιο αδίστακτοι και επιφυλάσσουν συνεχώς στην κοινωνία όλο και πιο τραγικές εκπλήξεις.
Αποτελεί ιστορικό και πολιτιστικό ανοσιούργημα το γεγονός ότι η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση, με όργανο δυστυχώς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), να αποχαρακτηρίσει και να προσφέρει στην ιδιωτική εισπρακτική και κερδοσκοπική βουλιμία ένα σημαντικό μέρος του ανεκτίμητου αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών.
Οι προφάσεις και οι δικαιολογίες για ελεγχόμενη δόμηση και περιοριστικούς δήθεν κανόνες εκμετάλλευσης του αποχαρακτηρισμένου τμήματος του αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών δεν πείθουν κανένα.

Η κυβέρνηση, χωρίς αιδώ και σεβασμό σε ένα μοναδικό ελληνικό και οικουμενικό σύμβολο αυτοθυσίας και ελευθερίας, προτίμησε, αντί να το διαφυλάξει, να το αναβαθμίσει και να το αναδείξει ως τέτοιο, να προχωρήσει σε βαθιά αλλοίωση και παραμόρφωση του ιστορικού τοπίου.
Επέλεξε σκαιότατα να ανοίξει το δρόμο, ένα δρόμο χωρίς τέλος, στις αρπακτικές επιθυμίες των πιστωτών και των λεγόμενων επενδυτών, που ενδιαφέρονται για τα πρόσκαιρα κέρδη τους και όχι για το πραγματικά τοπικό, εθνικό και λαϊκό συμφέρον.
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα ένα εθνικό έγκλημα σε βάρος της ιστορικής μνήμης αυτού του τόπου αλλά και της ελευθερίας και να σεβαστεί την ακεραιότητα του αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών.
Γι’ αυτό τον σκοπό και ειδικότερα για την απόφαση του ΚΑΣ, θα έχω συνάντηση την Δευτέρα στις 4 μ.μ με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου