ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Καραγκιοζιλίκια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να βγάλουν “λάδι” τη Δούρου για τις πλημμύρες στη Μάνδρα


Κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών της διοίκησης Δούρου , στην Περιφέρεια Αττικής , για την ολιγωρία και ανικανότητα που έχει επιδείξει μέχρι τώρα , να υλοποιήσει τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην πολύπαθη Μάνδρα.
Με εντολή ( άνωθεν προφανώς) Επιθεωρητές του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ),προέβησαν σε μια εξόφθαλμη πολιτικά προκλητική ενέργεια. Αντί να ελέγξουν τα αίτια που προκάλεσαν την πολύνεκρη πλημμύρα του ΄17 και την πρόσφατη εξέδωσαν πόρισμα με το οποίο καταλογίζουν ευθύνες για …πριν από το 2014.Δηλαδή πριν αναλάβει τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής , η άφαντη και πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, περιφερειάρχης , Ρένα Δούρου .
Σχετική ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ,προς τους υπουργούς Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Υποδομών και Μεταφορών,Εσωτερικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας.
Η βουλευτής Έφη Χριστοφιλοπούλου και οι άλλοι βουλευτές που υπογράφουν τη σχ
ετική ερώτηση , αναφέρουν -καταγγέλλουν συγκεκριμένα :
Η ερώτηση
Η τραγωδία του περασμένου Νοεμβρίου, όπου θρηνήσαμε θύματα στην Μάνδρα, δεν στάθηκε, δυστυχώς, αρκετή ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι Υπουργοί και οι περιφερειακές αρχές της Αττικής, και να λάβουν τα αναγκαία προληπτικά και προστατευτικά μέτρα για την ασφάλεια και περιουσία των πολιτών.
Προ ημερών γίναμε και πάλι μάρτυρες μιας τεράστιας καταστροφής στην Μάνδρα, μετά από έντονη βροχόπτωση. Καθίσταται, εκ του αποτελέσματος, φανερό ότι δεν λήφθηκε κανένα προληπτικό μέτρο, ούτε εφα
ρμόστηκε αποτελεσματικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης , ενώ είναι γνωστό ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα από τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα που είχαν σχεδιαστεί μέχρι το 2014 για την προστασία της περιοχής.
Είναι αδιανόητο ότι ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει τα αντιπλημμυρικά έργα που θα θωρακίσουν την περιοχή από τα ρέματα της Σούρας και της Αγ. Αικατερίνης, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να επαφίενται σε ίδια μέτρα αυτοπροστασίας για να σώσουν τους ίδιους και τις περιουσίες τους.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας,  φέρεται να ολοκληρώθηκε την 29η Ιουνίου 2018 η οριστική έκθεση ελέγχου του ΣΕΕΔΔ σχετικά με τις περσινές πλημμύρες της Μάνδρας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Έκθεση καταλογίζει ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα και διαπιστώνει ότι κανένα από τα έργα προτεραιότητας για την αποφυγή νέων πλημμυρών δεν έχει προχωρήσει, ιδίως η εκτροπή του ρέματος Αγ. Αικατερίνης, η διευθέτηση του ρέματος Σούρες, η διαπλάτυνση της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θηβών, τα έργα ορεινής υδρονομίας, και η κατασκευή εισόδου για τον αγωγό της οδού Κοροπούλη.
Επειδή προέχει η άμεση πραγματοποίηση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων και η αποτελεσματική προστασία των κατοίκων της περιοχής και των περιουσιών τους.
Επειδή οι ευθύνες τόσο για τις περσινές, όσο και για τις φετινές πλημμύρες και την έκταση των ζημιών που προκάλεσαν στην Μάνδρα, πρέπει να καταλογιστούν αφ’ ενός στα συναρμόδια δημόσια όργανα κατά λόγο αρμοδιότητας, και κατά το μέτρο των παράνομων πράξεων και παραλείψεών τους, και αφ’ ετέρου στους ιδιώτες που παρανόμησαν.
Επειδή η έκθεση ελέγχου του ΣΕΕΔΔ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει την δημοσιότητα έχει «παγώσει» τον χρόνο για την απόδοση των ευθυνών μέχρι το 2014 παραλείποντας να ελέγξει πράξεις και παραλείψεις  των συναρμοδίων υπουργείων και Περιφέρειας, καθώς
  • Δεν αποδίδει καμία ευθύνη στην σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας, παρότι  ασκεί διοίκηση τα τέσσερα τελευταία  χρόνια  από το 2014 κατά την διάρκεια των οποίων υπήρξε σειρά οξύτατων πλημμυρικών φαινομένων στην Μάνδρα που θα έπρεπε να τους έχει κινητοποιήσει.
    • Δεν αποδίδει καμία ευθύνη στα συναρμόδια υπουργεία και την Περιφέρεια για την παράλειψη έγκαιρης θέσπισης αποτελεσματικού πλαισίου αντιπλημμυρικής προστασίας στα σημεία αυξημένης επικινδυνότητας όπως η Μάνδρα που είχε εντοπίσει η σχετική μελέτη που είχε ανατεθεί το 2014.
    Επειδή ως εκ  τούτου  η έκθεση ελέγχου του ΣΕΕΔΔ  πρέπει να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα, τόσο για να ελεγχθεί το περιεχόμενο και η αντικειμενικότητα των διαπιστώσεών της, όσο και για να καταλογιστούν οι αναγκαίες ευθύνες όταν και όπου αποδεικνύονται.
    Ερωτάστε:
    1. Πότε θα πραγματοποιηθούν τα ανωτέρω αναφερόμενα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, για την προστασία της πολλαπλώς πληγείσας περιοχής της Μάνδρας;
    2. Θα δοθεί εντολή ελέγχου στο ΣΕΕΔΔ σχετικά με τα αίτια και τις ενδεχόμενες ευθύνες για τις ζημιογόνες συνέπειες των νέων πλημμυρικών φαινομένων στην Μάνδρα;
    Επίσης, να χορηγηθούν τα κατωτέρω έγγραφα:
    Η οριστική έκθεση ελέγχου του ΣΕΕΔΔ για τις πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου στην Μάνδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου