ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Σφίγγει ο σιωνιστικός αποκλεισμός της Γάζας

 




Στο σφίξιμο του αποκλεισμού της πολιορκημένης Λωρίδας της Γάζας προχώρησαν οι σιωνιστές, σφραγίζοντας το εμπορικό πέρασμα Κερέμ Αμπού Σάλεμ μεταξύ Γάζας και Ισραήλ την Τρίτη 10 Ιούλη και βυθίζοντας τον παλαιστινιακό λαό της Γάζας ακόμα πιο βαθιά στην εξαθλίωση. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησης Νετανιάχου, το Ισραήλ με αυτό το μέτρο προσπαθεί να πιέσει τους παλαιστίνιους διαδηλωτές δίπλα στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ να σταματήσουν να πετούν χαρταετούς και μπαλόνια στα οποία δένουν εμπρηστικούς μηχανισμούς που βάζουν φωτιά στις παρακείμενες αγροτικές καλλιέργειες στο ισραηλινό έδαφος, προκαλώντας οικονομική ζημιά εκατομμυρίων δολαρίων στους σιωνιστές και δεσμεύοντας πυροσβεστικές δυνάμεις δίπλα στα σύνορα την ώρα που κορυφώνεται η αντιπυρική περίοδος.
 
Μετά το σφίξιμο της πολιορκίας, τα μόνα προϊόντα που επιτρέπεται να εισέρχονται στη Λωρίδα της Γάζας είναι τα εντελώς στοιχειώδη, όπως υγραέριο για μαγείρεμα, σιτάρι και αλεύρι. Οι σιωνιστές σφίγγουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό του παλαιστινιακού λαού κλιμακώνοντας αργά και βασανιστικά τις συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης που έχουν επιβάλει στη Γάζα. Ολα τα υπόλοιπα προϊόντα πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και οι πρώτες ύλες για την υποτυπώδη βιομηχανική παραγωγή της Γάζας έχουν απαγορευτεί οδηγώντας την καταρρέουσα οικονομία της Γάζας στην πλήρη διάλυση και δεκάδες χιλιάδες παλαιστίνιους εργάτες στην ανεργία.
 
Είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν αυτό το μέτρο επηρεάσει στον ελάχιστο βαθμό τη συμμετοχή του κόσμου στις διαδηλώσεις δίπλα στα σύνορα, που συνεχίζονται, και τα πιο δυναμικά κομμάτια των διαδηλωτών, που φτιάχνουν αυτά τα ιδιότυπα «όπλα» και τα εξαπολύουν προς το Ισραήλ προκαλώντας εκνευρισμό στους σιωνιστές που διά στόματος του φασίστα υπουργού Αμυνας Αβιγκόρ Λίμπερμαν απειλούν πάλι με ολοκληρωτικό πόλεμο τον παλαιστινιακό λαό της Γάζας και την Αντίσταση. Αυτό που δεν κατάφεραν οι δολοφονίες 136 Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό από τη μέρα που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις για την «Πορεία της Επιστροφής» μέχρι σήμερα, δεν πρόκειται να το καταφέρει η σκλήρυνση του υπερδεκαετούς σιωνιστικού αποκλεισμού της Γάζας. Οι Παλαιστίνιοι είναι σκληραγωγημένοι και συνηθισμένοι στην πείνα και στις κακουχίες, είναι δεμένοι σαν το νύχι με το κρέας με την Αντίσταση και δεν πρόκειται να της γυρίσουν τώρα την πλάτη υποτασσόμενοι στις ναζιστικής έμπνευσης τακτικές συλλογικής τιμωρίας της σιωνιστικής οντότητας.
 
Ταυτόχρονα με το σφράγισμα του συνοριακού περάσματος, το Ισραήλ εξαπολύει ένα σμήνος από drones που έχουν σαν στόχο αφενός να πετούν δακρυγόνα στους διαδηλωτές από ψηλά και αφετέρου να καταρρίπτουν τους «εμπρηστικούς» χαρταετούς και μπαλόνια. Οι παλαιστίνιοι διαδηλωτές βέβαια δε μένουν αμέτοχοι. Βάλλουν με σφεντόνες κατά των drones έχοντας καταρρίψει δεκάδες από αυτά.
 
Πριν το σφίξιμο του αποκλεισμού, οι σιωνιστές είχαν προχωρήσει σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς στόχων της Χαμάς, θεωρώντας ότι η Χαμάς είτε βρίσκεται πίσω από τους εμπρησμούς είτε τους επιτρέπει μην «αστυνομεύοντας» τους διαδηλωτές δίπλα στα σύνορα.
 
Το Ισραήλ βρίσκεται κυριολεκτικά μπροστά σε ένα αδιέξοδο, αφού από τη μια έχει μια φασιστικοποιημένη «κοινή γνώμη» που διψάει για παλαιστινιακό αίμα και από την άλλη ένα λαό που δεν είναι διατεθειμένος να σταματήσει να αντιστέκεται όσο αίμα και να χύνει καθημερινά. Ο,τι και να κάνουν οι σιωνιστές, αδυνατούν να διαμορφώσουν έστω και προσωρινά συνθήκες μιας κάποιας κανονικότητας στο εσωτερικό τους, ενώ το μόνο όπλο που τους έχει μείνει, η ωμή καταστολή, αποδεδειγμένα δεν τους αποδίδει τα επιδιωκόμενα. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με τα μαχαίρια, τις σφεντόνες και τις επιθέσεις στα ισραηλινά στρατιωτικά σημεία ελέγχου στη Δυτική Οχθη ή με τους πυραύλους Κασσάμ και Κατιούσα, τους εμπρηστικούς χαρταετούς και τα μπαλόνια και τις ογκώδεις λαϊκές διαδηλώσεις δίπλα στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ, η αντίσταση του παλαιστινιακού λαού είναι πάντοτε παρούσα, υπενθυμίζοντας στους σιωνιστές πως ό,τι και να κάνουν θα τη βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους.
 
 
 
 
 
KONTΡΑ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 14 ΙΟΥΛΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου