ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Βόμβες Φίλη

Ψήφο κατά συνείδηση στη συμφωνία με το Σκοπιανό αλλά και ενημέρωση από την κυβέρνηση, ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.
«Θέλω να έχω μια ενημέρωση επίσημη, από τις εφημερίδες που διαβάζω τις εκατέρωθεν δηλώσεις βλέπω ότι υπάρχουν δυνατότητες μιας συμφωνίας στο άμεσο μέλλον. Δεν γνωρίζω ποιο είναι το timing,έχω εμπιστοσύνη ότι η κυβέρνηση κάνει τις κατάλληλες κινήσεις, έχω τη μεγάλη αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία. Αν οι βουλευτές ψηφίσουν με τη συνείδηση τους όπως λέει το Σύνταγμα τότε θα υπάρξει μεγάλη πλειοψηφία, η καλή πολιτική σκοπιμότητα ένα τέτοιο ζήτημα να λύνεται με ευρύτερες συναινέσεις επιβάλλει να επιδιώξουμε το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη Βουλή», «να περάσει και με 200» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.


«Κινδυνεύει ένας απεργός πείνας να πεθάνει»

Το  να  μην περικοπούν συντάξεις και αφορολόγητο, Φίλη....Αυτά εδήλωσε σε συνέντευξη του . Αναφορικά με την απεργία πείνας του Κουφοντίνα ο κ. Φίλης σχολίασε ότι το σημαντικό θέμα είναι ότι κινδυνεύει ένας απεργός πείνας να πεθάνει.«Είμαι υπέρ του να εφαρμοστεί ο νόμος, αλλιώς δεν μπορεί να δείχνει την εντύπωση η πολιτεία μιας εκδικητικής τακτικής απέναντι σε φυλακισμένους, και δεν ξέρω ποιος θα πάρει την ευθύνη αν συμβεί ο μη γένοιτο κάτι πολύ κακό, άλλωστε ο ίδιος ο Κουφοντίνας δεν είναι από τους ανθρώπους που θα υποχωρήσουν εύκολα, άρα τι κάνουμε τώρα βεντέτα με έναν φυλακισμένο;» Το ξέρουμε ότι δεν θα υποχωρήσει «εκτελεστής ήταν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.
Για την επίθεση στο γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη ανέφερε ότι είναι άλλη η φύση της ενέργειας από αυτή που προβλήθηκε στην αρχή με τον πυροβολισμό του αστυνομικού του κ. Βαρβιτσιώτη. Πρόκειται για επίθεση σε μία ένωση δικαστών που είναι δίπλα στο γραφείο του κ Βαρβιτσιώτη, ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία του Κουφοντίνα «Δεν θεωρώ ότι πρέπει κανείς να κάνει τέτοιες ενέργειες» είπε ο κ. Φίλης.

«Το χρέος είναι βρόγχος και αμφισβητεί την καθαρή έξοδο»
Σε ερώτηση για το τέλος της δανειακής σύμβασης σημείωσε ότι «πράγματι τα ζητήματα για το χρέος είναι πολύ δύσκολα δεν είναι αυτά που ελπίζαμε και που είχαν αφήσει και οι δανειστές να διαφανούν. Έχουμε αλλαγή σκηνικού στο θέμα του χρέους. Το χρέος είναι βρόγχος. Βγαίνουμε μεν αλλά με αυτά τα πλεονάσματα δεν είναι εύκολο να πετύχεις το μείζονα στόχο».
Κληθείς να τοποθετηθεί για την επιλογή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν μειώσεις συντάξεων και αφορολογήτου ο Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι «δεν πιαστήκαμε τότε κορόιδα, ούτε και θα συμβεί αυτό τώρα, είναι πολιτικές επιλογές». Έθεσε ως στόχο πάντως «να θέσουμε το ζήτημα να μην περικοπούν συντάξεις και αφορολόγητο"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου