ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Ονειρώξεις Σουλτάνου

Ο νέος σουλτάνος «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» , Ερντογάν, ονειρεύεται και σχεδιάζει μεθοδικά την επανακατάκτηση  των Βαλκανίων , τα οποία αποσχίστηκαν βίαια το 1912-13 με τους βαλκανικούς πολέμους, κάτι που δεν χώνεψαν οι Τούρκοι ποτέ.





Συγκεκριμένα  σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα πρακτορείου ειδήσεων στα Σκόπια , απευθύνεται στους Σκοπιανούς με την ακόλουθη επιστολή :

Αγαπητοί Σκοπιανοί

Αγαπητοί απόγονοι των Οθωμανών,
Αγαπητοί αδελφοί,
Σας καλωσορίζω όλους με τα πιο εγκάρδια και αδελφικά συναισθήματα.
Εκφράζω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου σε όλους σας για τον ενθουσιασμό σας και για τον ζήλο που επιδείξατε για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές στη χώρα μας.
Ποια είναι τα συναισθήματά μας στην Κωνσταντινούπολη, την Μπούρσα, την Άγκυρα και στις 81 επαρχίες της χώρας μας, το ίδια ισχύουν και  για τα Σκόπια.
Γνωρίζουμε καλά τα Σκόπια από την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και τον πολιτισμό σας.
Αναφέροντας τον ποιητή Yahya Kemal, τα Σκόπια  συγκρίνονται  με την Μπούρσα, εμείς εξακολουθούσαμε να αγαπάμε αυτή την πόλη.
Μέσω του κινηματογράφου, του θεάτρου και της λογοτεχνίας των καλλιτεχνών αγαπάμε αυτή τη πόλη, και ήμαστε ακόμα περισσότερο ερωτευμένοι με τα Σκόπια.

Αγαπάμε τα Σκόπια περισσότερο, εξαιτίας των αδελφών μας, οι οποίοι σε κάθε μας ταξίδι στα Βαλκάνια εκφράζουν την αγάπη τους , η οποία μας αγγίζει βαθιά στις καρδιές μας.
Ποτέ δεν θα εγκαταλείψουμε την αγάπη μας για τα Σκόπια.
Γνωρίζουμε ότι τα Σκόπια θα μας αγαπούν πάντα.
Η Τουρκία, με το νέο ηγετικό της σύστημα που ακολούθησε αυτές τις εκλογές, παρέχει πλέον  προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί ένα κράτος  ισχυρότερο, πιο αποτελεσματικό, με όραμα την  δυναμική τόσο για τον εαυτό του  όσο και για αυτό το μέρος του πλανήτη.
Θα δημιουργήσουμε σε όλα τα Βαλκάνια  και με τους αδελφούς μας στα Σκόπια, ένα πιο ειρηνικό και ευτυχισμένο  μέλλον.
Θα ήθελα να συστήσω μια αρχή που επαναλαμβάνω σε κάθε περίπτωση στη χώρα μας. Θα γίνουμε  ένα, θα γίνουμε μεγάλοι, θα γίνουμε  ζωντανοί,  θα γίνουμε αδέλφια, όλοι μαζί και με τα  ΣΚΟΠΙΑ, όλοι μαζί  στα Βαλκάνια.
Για άλλη μια φορά, σας ευχαριστώ για τον σεβασμό και την υποστήριξή σας.
Μέσα από εσάς συγχαίρω θερμά όλους τους αδελφούς στα Σκόπια, τη «Μακεδονία» και τα Βαλκάνια.
Υγεία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου