ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Ποτάμια οργισμένων ηλικιωμένων σε 30 πόλεις της Γαλλίας λένε "Οχι" στην περικοπή των συντάξεων

«Αρπαγή των συντάξεών μας»: λένε δεκάδες χιλιάδες ηλικιωμένοι, αγανακτισμένοι καθώς τους «θεωρούν έχοντες», διαδήλωσαν σήμερα στη Γαλλία για να καταγγείλουν τη μείωση των εισοδημάτων τους, με αφορμή το νομοσχέδιο που προωθεί ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Είναι πολύ κακός ο Μακρόν που βάζει χέρι στις τσέπες των ηλικιωμένων» ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν σε ένα πανό στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, με τη συμμετοχή 7.200 ανθρώπων, σύμφωνα με την αστυνομία και 30.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές ενώσεις.

Συνολικά, 39.000-68.000 συνταξιούχοι, βάσει της καταμέτρησης που έκανε το Γαλλικό Πρακτορείο, διαδήλωσαν σε περίπου 30 πόλεις της χώρας, με τη συνοδεία σε αρκετές περιπτώσεις εργαζομένων σε οίκους ευγηρίας, οι οποίοι απεργούσαν σήμερα.



«Δεν αντέχω άλλο, δεν συνηθίζω να διαδηλώνω, όμως αρκετά!» είπε η Μισέλ Αζνάρ, 68 ετών, στη Μασσαλία (νοτιοανατολικά).

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την αύξηση, που αφορά το 60% των συνταξιούχων, ύψους 1,7% στη Γενικευμένη Εισφορά Κοινωνικού Χαρακτήρα (CSG), ενός φόρου που στοχεύει στην χρηματοδότηση των φορέων κοινωνικής προστασίας στη Γαλλία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για να «μεταμορφώσει» τη Γαλλία, ζήτησε από τους ηλικιωμένους να συμβάλουν σε αυτήν την «προσπάθεια» για να «βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας».

Το μέτρο εφαρμόστηκε έπειτα από πολλά χρόνια οδυνηρών μεταρρυθμίσεων σε βάρος της αγοραστικής δύναμης των συνταξιούχων.

«Τις προσπάθειες, τις έχουμε ήδη καταβάλει και τις ζητάνε πάντα από τους μικρούς» δήλωσε ο Μοχάμεντ Τζααφάρι, 73 ετών, που έδωσε το παρόν στην κινητοποίηση στη Ρεν (κεντρική Γαλλία).

«Κατέβαλα εισφορές για 40 χρόνια και με τιμωρούν» για αυτό, είπε στο Παρίσι η Μαρίς, μια πρώην εκπαιδευτικός ηλικίας 66 ετών, που χάνει περίπου 62 ευρώ από τη σύνταξή της ύψους 2.500 ευρώ μηνιαίως.
«Οι συνταξιούχοι είναι ψηφοφόροι, εάν (ο Μακρόν) δεν κάνει τίποτα για να αυξήσει τις συντάξεις μας, θα του δείξουμε την επόμενη φορά» προειδοποίησε.
ΠΗΓΗ :  "ΡΙΠΕΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου