ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί για νέο ρεύμα "εκΠΑΣΟΚισμού"...

Ανησυχεί και δεν ξέρει τι να σκεφτεί και τι να πει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την ανάδυση της νέας ανταγωνιστικής δύναμης που αυτοπροσδιορίζεται ως "Κεντροαριστερά". Και είναι απολύτως βέβαιο ότι εντατικά  ψάχνεται για ερμηνείες και συμπεριφορές έναντι του νέου πολιτικού φαινομένου, που απειλεί με  δραστική ανακατανομή της πολιτικής πίτας.

Σε  αντίθεση με τη στάση της ΝΔ της οποίας ο πρόεδρος  χαιρέτισε ως αισιόδοξο φαινόμενο την μαζική προσέλευση ψηφοφόρων στις κάλπες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται βαθύτατα απειλούμενος από την πιθανότατη διαρροή της εκλογικής του βάσης. Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί ένα νέο κύμα ΣΥΡΙΖΑικών αντιπερισπασμών "αντιδεξιού" τύπου αλλά κυρίως αντιπαροχών, για τον εφησυχασμό της κοινής γνώμης και των προσκείμενων "αριστερών" συμφεροντολόγων.  

Η κυβέρνηση φαντασιώνει ένα πόλεμο χαρακωμάτων με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και ιδιαίτερα της  "Κεντροαριστεράς", όμως η πείρα στην Ελλάδα και στις μνημονιόπληκτες χώρες δείχνει ότι ο πόλεμος αυτός θα είναι ιδιαίτερα ευκίνητος και ευμετάβολος. 
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μείγμα της πολιτικής που θα πρέπει να ακολουθήσει, καθώς οι πολίτες που ψήφισαν για την Κεντροαριστερά είναι κυρίως κεντρογενείς, και κάθε άλλο παρά συγκινούνται από δηλώσεις περί αναπόφευκτης επιβολής του  ΕΝΦΙΑ στους μικρομεσαίους  : Δοθέντος ότι για δεκαετίες η αγορά οικοπέδων και διαμερισμάτων ήταν ο βασικός τρόπος συσσώρευσης και ιδιωτικής αυτασφάλισης πολλών Ελλήνων πολιτών....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου