ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Ο Ερντογκάν στην Αθήνα και οι ψευδαισθήσεις των Αθηνών


του Λάζαρου Μαύρου 
από το SIGMALIVE
Χρήζει ιδιαίτερης προσοχής εκείνο που καυχήθηκε, επισκεπτόμενος τους ποδηγετούμενους από την Άγκυρα μουσουλμάνους μειονοτικούς της Κομοτηνής, ο εκ της ίδιας αυτής πόλης της ελληνικής Δυτικής Θράκης καταγόμενος, αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης κ. Χακάν Τσαβούσογλου: «Ο Πρόεδρος [Ερντογάν] και ο Πρωθυπουργός μου [Μπιναλί Γιλντιρίμ], δεν εμπιστεύτηκαν αυτό το καθήκον [της αντιπροεδρίας] σε μένα επειδή είμαι εγώ, αλλά επειδή είμαι βουλευτής της Προύσας που κατάγεται από τη Δυτική Θράκη». Και διαβεβαίωσε την μειονότητα ότι «εμείς ως μητέρα πατρίδα, ως Τουρκία δεν θα σας αφήσουμε μόνους σας και δεν σας αφήσαμε»…



Πρόκειται , ασφαλώς, για άλλη μια επαναβεβαίωση και με αυτό τον τρόπο, του ανέκπτωτου, μεθοδικού, επίμονου τουρκικού επεκτατισμού σε βάρος της Δυτικής Θράκης. Ο οποίος, από της ανόδου των Ισλαμιστών του Ερντογάν στην εξουσία το 2002, αποκτά και νεο-οθωμανικό περιεχόμενο:



- Όπως ακριβώς το είχε αναλυτικά σχεδιάσει από το 1999 στο βιβλίο του «Στρατηγικό Βάθος», ο τότε στρατηγικός μέντορας του κ. Ερντογάν και μετέπειτα υπουργός του των Εξωτερικών και πρωθυπουργός κ. Αχμέτ Νταβούτογλου:



- «Η βάση της πολιτικής επιρροής της Τουρκίας στα Βαλκάνια είναι τα οθωμανικά κατάλοιπα, που είναι οι μουσουλμανικές κοινότητες» (σελ.200).
Όπου πρόβαλε ο Νταβούτογλου και ως αποτελεσματικό για την Τουρκία υπόδειγμα , το στρατηγικό της επίτευγμα στην Κύπρο: «Ένα διεθνές νομικό πλαίσιο που θα θέσει υπό την προστασία του τις εθνικές μειονότητες της περιοχής. Στο νομικό αυτό πλαίσιο η Τουρκία πρέπει να επιδιώκει συνεχώς την εξασφάλιση ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ που θα της παρέχουν το δικαίωμα παρέμβασης στα ζητήματα που αφορούν τις μουσουλμανικές μειονότητες των Βαλκανίων. Η νομιμότητα της ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ στην Κύπρο, που αποτελεί ένα εντυπωσιακό παράδειγμα στη σύγχρονη εποχή, κατέστη δυνατή εντός ενός τέτοιου είδους νομικού πλαισίου» (σελ.201).



- Και: «Η Τουρκία είναι αναγκασμένη να αντιπαραθέσει με έναν προσεκτικό τρόπο τα στοιχεία παγκόσμιου ανταγωνισμού στην περιοχή [των Βαλκανίων] απέναντι στην αντι-οθωμανική και αντι-τουρκική εικόνα, η οποία αναφέρεται στα Βαλκάνια κυρίως από τους Σέρβους και τους Έλληνες. Πρέπει επίσης να διαμορφωθούν τα διπλωματικά και πραγματικά μέσα τα οποία θα εξασφαλίσουν την παρέμβαση της Τουρκίας στην περιοχή» (σελ. 475).



Υπόψιν: Ο Τούρκος Δυτικο-θρακιώτης αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου, βρισκόταν σε Αθήνα και Κομοτηνή για την προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης του Ερντογάν στην Αθήνα. Την πρόσκληση προς Ερντογάν επανέλαβε πρόσφατα στην Άγκυρα ο υπ.Εξ. του ελλα-δικού μας κράτους κ. Νίκος Κοτζιάς, στις επαφές που είχε με τον ίδιο τον Νεο-Σουλτάνο και τον υπουργό του των Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου (απλή συνωνυμία με τον Χακάν).



Δεν πρόλαβε να επιστρέψει εις Αθήνας ο κ. Κοτζιάς και στο υπουργείο του κ. Μεβλούτ κλήθηκε ο Έλλην πρέσβυς στην Άγκυρα για να παραλάβει το… φιρμάνι της Υψηλής Πύλης, η οποία καταδίκασε οργισμένη τις κοινές αεροναυτικές ασκήσεις «Μέδουσα 5» των ελλαδικών και αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή της Ρόδου, ενώ έστειλε αφ’ ενός τουρκικό ελικόπτερο πάνω από τα Ίμια και την τουρκική πολεμική αεροπορία σε μπαράζ προκλήσεων εναντίον του ελλα-δικού μας εναέριου χώρου:



- Για τον απαρηγόρητο, απ’ την λήξη του Β΄ Παγκ. Πολέμου και επιμένοντα ίσαμε σήμερα τουρκικό επεκτατισμό εναντίον και της Δωδεκανήσου, εξίσου σαφέστατες είναι οι αναφορές και οι νέο-οθωμανικοί σχεδιασμοί στις σελίδες 235, 243-251, 266-274, στο «Στρατηγικό Βάθος» του κ. Νταβούτογλου.



Υπενθυμίζεται. συνάμα ότι: Όταν την 9η Δεκεμβρίου 2015 υπήρξε η 3η στη σειρά Τριμερής Διακήρυξη Ελλάδος - Αιγύπτου - Κύπρου (Τσίπρα, Σίσι, Αναστασιάδη), για την επιτάχυνση της οριοθέτησης των ΑΟΖ των τριών χωρών (παράγραφος 17: «συμφωνούμε να επιταχύνουμε τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τα εκκρεμή ζητήματα της οριοθέτησης των παρακείμενων θαλάσσιων ζωνών των τριών χωρών μας»), ο Τούρκος υπ.ΕΞ. κ. Τσαβούσογλου (εσχάτως εναγκαλιζόμενος τον κ. Ν. Κοτζιά) δήλωνε πως αν η Ελλάς, η Αίγυπτος και η Κύπρος, τολμήσουν κάτι τέτοιο, με σημείο μέτρησης της ΑΟΖ το Καστελλόριζο θα βρουν απέναντί τους τον τουρκικό στόλο. Τον οποίο συνεχίζει να στέλνει με το Μπαρπαρός εντός της κυπριακής ΑΟΖ…



Αποτελεί, συνεπώς, καίριο πρόβλημα, το γεγονός ότι η Αθήνα και επί Τσίπρα - Κοτζιά, επιμένει σε μια αποδεδειγμένη επί δεκαετίες αναποτελεσματική πολιτική ψευδαισθήσεων ελλαδο-τουρκικής «φιλίας». Η οποία, στην ουσία, αθωώνει τους Τούρκους Κατακτητές για όσα διαπράττουν ατιμώρητοι και ανενόχλητοι σε βάρος του Ελληνισμού στην Κύπρο και εναντίον της «εκλιπούσας» κατά την επίσημη τουρκική φρασεολογία, Κυπριακής Δημοκρατίας. Και ιδιαίτερα όταν στο σύνολο σχεδόν των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Τουρκία του Ερντογάν έχει καταστεί απεχθής και αλαζονικός ιταμός εκβιαστής της ΕΕ, με υπομόχλιο το «προσφυγικό» που η ίδια μεθοδεύει…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου