ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017

Ο Παπανδρέου έχασε τη δικαστική μάχη με τον Φαλτσιανί


Ο μοιραίος άνθρωπος της χώρας, αυτός που θρασύτατα υποστήριζε ότι "λεφτά υπάρχουν", που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για την υποταγή στο ΔΝΤ,  που αποδοκιμάσθηκε από τον ελληνικό λαό  όσο κανείς άλλος και κρυβόταν για χρόνια από τη κοινή γνώμη, που αμείφθηκε αλλά ουδόλως βολεύθηκε από τη Νέα Τάξη με την επιλογή του ως "Προέδρου της "Σοσιαλιστικής" Διεθνούς", έφαγε πρόσφατα ηχηρό χαστούκι από το Πρωτοδικείο της Αθήνας : Το οποίο  με την υπ’ αριθμ. 2588/2017 απόφασή του απέρριψε την αγωγή του πρώην πρωθυπουργού εις βάρος του πρώην υπαλλήλου της HSBC, Ερβέ Φαλτσιανί.Το επίδικο θέμα ήταν οι εξωελληνικοί τραπεζικοί λογαριασμοί της μητέρας Παπανδρέου.

Ο Γ. Παπανδρέου ζητούσε το  ποσό των 500.000 ευρώ προς αποκατάσταση της ηθικής του βλάβης, εξαιτίας των αναφορών που γίνονται στο πρόσωπό του στο βιβλίο του Φαλτσιανί. Μάλιστα, η αγωγή στρεφόταν και κατά του Αντζελο Μινκούτζι, Ιταλού δημοσιογράφου, με τον οποίο συνυπέγραψε το βιβλίο του ο τελευταίος.
Στην αγωγή του ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ ισχυριζόταν ::
«Οι εναγόμενοι αποσκόπησαν να θίξουν ευθέως την τιμή και την υπόληψή μου, προκειμένου να δημιουργήσουν “κίνητρο” στην κοινή γνώμη, ώστε να μεγιστοποιήσουν τις πωλήσεις βιβλίου το οποίο από κοινού συνυπέγραψαν με τίτλο “La cassaforte degli evasore” (“Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων”). Το υπόψη βιβλίο εκδόθηκε και κυκλοφορεί ήδη στην Ιταλία από τον εκδοτικό οίκο “Chiarelettere”. Οι εναγόμενοι, , αποτύπωσαν στο υπόψη βιβλίο σκόπιμα και εν γνώσει τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, οι οποίοι αφορούσαν στο πρόσωπό μου και την οικογένειά μου. Η ουσία των ισχυρισμών των εναγομένων, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο σύνολο της πληθώρας των δημοσιευμάτων που ακολούθησαν, ήταν ότι “ο Νικολά Σαρκοζί εκβίασε τον Γ. Παπανδρέου να φέρει την τρόικα στην Ελλάδα, γιατί η Μαργαρίτα Παπανδρέου είχε 500 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό”».

«Η απόρριψη της αγωγής αποδεικνύει το αβάσιμο του ισχυρισμού. Το έγγραφο αυτό του ΣΔΟΕ, στο οποίο αναφέρεται ότι δεν βρίσκεται το όνομα της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου στη λίστα, δεν αποτελεί ασφαλή απόδειξη ότι δεν διατηρούσε η ίδια ή κάποιο μέλος της οικογένειας λογαριασμό με μεγάλα χρηματικά ποσά στη συγκεκριμένη τράπεζα», σχολιάζει στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής ο συνήγορος του Ερβέ Φαλτσιανί, Αλέξανδρος Παπαστεργιόπουλος.


Ακόμη και διαλόγους από την εμφάνιση του δεύτερου εναγομένου, Αντζελο Μινκούτζι, στην ιταλική τηλεόραση και το γνωστό δημοσιογράφο Μικέλε Σαντόρο περιείχε το δικόγραφο με το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε στα δικαστήρια τον Ερβέ Φαλτσιανί. Στην εμφάνισή του στις 19 Φεβρουαρίου 2015, ο Μινκούτζι υποστήριξε ότι η πληροφορία που χρησιμοποίησε ο Νικολά Σαρκοζί για να πιέσει τον τότε πρωθυπουργό «ήταν ο λογαριασμός της μητέρας του τότε πρωθυπουργού Παπανδρέου. Ενας λογαριασμός αρκετά φουσκωμένος...». Σημειώνεται ότι η πλευρά Παπανδρέου παρείχε ως αποδεικτικό στοιχείο και έγγραφο από τον τότε ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι δεν υπάρχει το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου ή άλλου συγγενικού προσώπου του πρωθυπουργού στη λίστα Λαγκάρντ ή σε οποιαδήποτε άλλη λίστα ως δικαιούχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου