ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Ο Μίκης Θεοδωράκης παρεμβαίνει

«Να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης» προτείνει ως μοναδική λύση, συμβατή με το ισχύον Σύνταγμα, ο μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, σε άρθρο του στο «Βήμα», κάνοντας λόγο για «εθνική ανάγκη να σταματήσει αυτή η ανωμαλία». «Είναι, κατά τη γνώμη μου, η μοναδική ιστορική θα έλεγα ευκαιρία για να σωθούν η χώρα και ο Λαός», υποστηρίζει.
 «Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά ανησυχία μου για την κατάσταση στην οποία έχει φτάσει ο Λαός μας ύστερα από τη σκληρή δοκιμασία στην οποία τον έχουν ρίξει τα Μνημόνια τα τελευταία χρόνια», ξεκινά το άρθρο του ο κ. Θεοδωράκης.

Και συνεχίζει: «Πρέπει ο Λαός μας να μάθει ότι οι συμβάσεις τις οποίες μας επέβαλαν το ΔΝΤ και η Ευρώπη διαφέρουν από εκείνες που έχουν υπογραφεί με την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία, οι οποίες είχαν καθαρά οικονομικό χαρακτήρα. Γι’ αυτό και οι χώρες αυτές βγήκαν από τα Μνημόνια».
«Στη δική μας περίπτωση, επιβλήθηκαν όροι πρωτοφανείς με πρόσχημα το χρέος. Όροι όπως η απεμπόληση της εθνικής μας κυριαρχίας, η κατάσχεση από τους δανειστές του εθνικού μας πλούτου και η δέσμευση της εθνικής μας περιουσίας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, και επισημαίνει πως «το καθεστώς που μας επιβλήθηκε με τη συγκατάθεση των κυβερνήσεων από το 2010 έως σήμερα είναι καθεστώς αποικίας».
Σε άλλο σημείο του άρθρου του, τονίζει: «Τότε που ο Αλέξης Τσίπρας μού είχε προτείνει (πριν από τις εκλογές) να συνεργαστούμε και να συγκυβερνήσουμε, του τόνισα ότι οι ιστορικές συνθήκες και η γεωπολιτική θέση της χώρας αποκλείουν μέσα στις υπάρχουσες συνθήκες την ανάδειξη της Αριστεράς σε κυβερνητική εξουσία. Και τον κάλεσα να στραφούμε προς τον ελληνικό λαό, που είναι η μόνη δύναμη ικανή να επιβάλει, εάν το θελήσει, μια τέτοιας μεγάλης σημασίας αλλαγή. Διαφορετικά, το να επιδιώκει ένα αριστερό κόμμα να πάρει την εξουσία στις υπάρχουσες συνθήκες, αποτελεί πράξη τυχοδιωκτική που θα βλάψει το Λαό και την Αριστερά».
«Όμως από μια κυβέρνηση της Αριστεράς που αποφασίζει να εφαρμόσει πολιτική της Δεξιάς είναι θείο δώρο για αυτούς που έδειξαν με χίλιους τρόπους ότι στοχεύουν στον εκμηδενισμό του Λαού μας», προσθέσει και συμπληρώνει: «Η χώρα μας κάνει κάθε μέρα ένα ακόμη βήμα προς το χάος. Πάντως, μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ενώ όλα όσα είπα τα συμμερίζονται το 85% του Λαού μας και σύσσωμη η αντιπολίτευση, δεχόμαστε να μας κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και να δεσμεύει τη χώρα μας για εκατό χρόνια, έχοντας μαζί του μόνο το 15% του πληθυσμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου