ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Σερβία: Άλλη η στάση της ΕΕ για την Καταλονία, άλλη για το Κόσοβο



Για δύο μέτρα και δύο σταθμά κατηγόρησε την ΕΕ σε ό,τι αφορά την Καταλονία ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Νωρίτερα, η Κομισιόν έκρινε αντισυνταγματικό και παράνομο το δημοψήφισμα της Κυριακής στην Καταλονία.
Σερβία«Θα ήθελα να ρωτήσω τις Βρυξέλλες γιατί συμπεριφέρονται χειρότερα στη Σερβία;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Σερβίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βελιγράδι.
Ο Βούτσις αναφερόταν στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από την πλειονότητα των κρατών – μελών της ΕΕ, και την αρνητική στάση τους σε ό,τι αφορά την Καταλονία. Το Βελιγράδι θεωρεί το Κόσοβο (Κοσσυφοπέδιο) ως αναπόσπαστο τμήμα της σερβικής επικράτειας.

Ας σημειωθεί, ότι έπειτα από πολυήμερη αφωνία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πήρε τελικά σαφή θέση κατά του δημοψηφίσματος της Καταλονίας, διαμηνύοντας ότι το δημοψήφισμα που διεξήχθη ήταν παράνομο, δεδομένου ότι είναι αντισυνταγματικό. Η Κομισιόν ξεκαθαρίζει μάλιστα, ότι και σε ενδεχόμενο που το δημοψήφισμα ήταν νόμιμο, η επαρχία θα βρισκόταν εκτός Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου