ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Το "Ενωτικό Κίνημα(Γιατρών) για την Ανατροπή" μιλάει για τα φακελλάκια

Ερωτήματα για την ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ, η οποία καταδίκαζε τη δράση του Ρουβίκωνα ενάντια στα «φακελάκια», εξέδωσε το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή

Ολόκληρη η ανακοίνωση :


Οι μαχόμενοι γιατροί, που παλεύουμε καθημερινά για τον άρρωστο, μέσα σε συνθήκες διάλυσης και απαξίωσης του ΕΣΥ, δεν αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας στο πρόσωπο των χρηματιζόμενων «συναδέλφων» μας. Οι κάθε λογής φακελλάκηδες αποτελούν πληγή για το ΕΣΥ και δεν έχουν θέση ανάμεσά μας.

Διαφωνούμε κάθετα με την ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ για την επίθεση των μελών του Ρουβίκωνα σε γιατρό του Ευαγγελισμού. Εκτός από τα ζητήματα της διαδικασίας (αλήθεια, με ποια πλειοψηφία εκδόθηκε η ανακοίνωση;), τίθενται και σοβαρά ζητήματα ουσίας, για το ιατρικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Μας ενδιαφέρει, ωστόσο, να μάθουμε την επίσημη τοποθέτηση της ΔΗΠΑΚ: ενώ στην ηλεκτρονική διαβούλευση, ανάμεσα στα μέλη του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, μέλος της ΔΗΠΑΚ τοποθετήθηκε αρνητικά προς την πρόταση της ΔΗΚΝΙ, η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ισχυρίζεται ότι σε τηλ. επικοινωνία με έτερο εκπρόσωπο της ΔΗΠΑΚ, υπήρξε συμφωνία. Τι, αλήθεια, ισχύει;

Παραμένουμε ανυποχώρητοι στην υπεράσπιση του δικαιώματος ΟΛΩΝ των ασθενών μας για ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ.

Για το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, Κ. Καταραχιάς, Δ. Τοσονίδου, Γ. Τσιρώνης


Η ΕΙΝΑΠ σε ανακοίνωσή της ανέφερε:


«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει τα γεγονότα που συνέβησαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Η πάγια θέση μας είναι ότι αν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες χρηματισμού για γιατρούς να τις καταθέτουν στα Πειθαρχικά Όργανα για να τιμωρούνται. Ούτε το άδικο κράτος που ζούμε, ούτε η ατομική βία μπορούν να λύσουν το σοβαρό πρόβλημα στον τομέα της υγείας το οποίο βιώνουμε.

Μόνο η οργανωμένη αντίσταση όλων των μαχόμενων υγειονομικών, σε συμμαχία με τους ασθενείς μας και τον λαό μπορούν να το λύσουν».

Ο Ρουβίκωνας είχε αναρτήσει το παρακάτω κείμενο για την παρέμβαση στον Ευαγγελισμό:


Όπως σε κάθε πεδίο, ειδικά στο δημόσιο και τον χώρο της υγείας δυο μεγάλες κατηγορίες αναδύονται. Απο την μια γιατροί με βαθιά κοινωνική και συχνά πολιτική συνείδηση που ματώνουν καθημερινά για να αντιμετωπίσουν την υποχρηματοδότηση και την επέλαση των ιδιωτικοποιήσεων στην υγεία από την άλλη παράσιτα του κέρδους που εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ανθρώπων της τάξης μας και απομυζούν πλούτο.

Αν η πρώτη κατηγορία, που δίνει πολύ περισσότερα από αυτά που θα έπρεπε να παίρνει από το σύνολο, αξίζει την ενεργό στήριξη όλων μας η δεύτερη θέλει outing και πολεμική. Η ματαιότητα να περιμένουμε από το κράτος να κάνει «καθάρσεις» εδώ και δεκαετίες έχει αποδειχτεί.

Δεν έχουμε την φαντασίωση ότι οι δικές μας παρεμβάσεις θα το πετύχουν. Δεν υπάρχουν σωτήρες. Μόνο η ενεργή κοινωνική συνείδηση, η εκγρήγορση και η ετοιμότητα όλων να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα, το θάρρος και η αλληλεγγύη μπορούν να λύσουν προβλήματα που κράτος και κεφάλαιο διαιωνίζουν.

Εμείς κάνουμε όπως πάντα μια αρχή: παρεμβήκαμε στο γραφείο του Χρήστου Χαρίτου, διευθυντή καρδιοχειρουργικής στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετά από επαναλαμβανόμενες πληροφορίες ότι απαιτεί από ασθενείς του φακελάκι. Στέλνουμε ένα διπλό μήνυμα: από την μια στο παρασιτικό κομμάτι δημόσιων λειτουργών ότι η κοινωνία έχει αντισώματα. Από την άλλη σε όλη την τάξη μας να σπάσει το δικαιολογημένο φόβο και να βγει μπροστά, να καταγγείλει, να επιτεθεί αλλά και να στηρίξει τους αληθινούς δημόσιους λειτουργούς, γιατρούς και άλλους. Να τους στηρίξει με το προσωπικό της ευχαριστώ, την υπομονή και την κατανόηση αλλά να τους στηρίξει και όταν δίνουν αγώνες για το καλό όλων μας.

Μόνοι μας, όσοι είμαστε στην βάση της κοινωνικής πυραμίδας, θα ξεχωρίσουμε την ήρα από το στάρι, κι όταν το αποφασίσουμε τίποτα δεν θα μπορέσει να μας σταματήσει.

25/10/2017 Ρουβίκωνας Μέλος της αναρχικής ομοσπονδίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου