ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Πλειστηριασμοί : Η Τρόϊκα πιέζει, οι κοινωνικές αντιστάσεις το ίδιο


Στους "Αnonymous Greece",  στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και φυσικά στο Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών, προστίθενται πλέον και οι συμβολαιογράφοι, παρά την απόφαση των διοικήσεων των Συλλόγων τους για την τέλεση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών...
Είναι χαρακτηριστικό ότι όπου πραγματοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις συμβολαιογράφων (Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Θράκη, Αργολίδα κλπ) η ανάληψη της διαχείρισης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών απορρίπτεται. Μάλιστα 
 η Διοίκηση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθήνας– Πειραιά κλπ ανέβαλε την προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση, υπό το φόβο απώλειας της πλειοψηφίας ενάντια στις αυθαίρετες δεσμεύσεις της, επικαλούμενη απειλές!!!
Γράφει η ΙΣΚΡΑ:
Η κυβέρνηση, μπροστά στο αδιέξοδο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που προστίθεται μπροστά στα τόσα άλλα που βρίσκονται μπροστά της, αφού λεηλατεί τα διαθέσιμα ακόμα και των Δήμων, για να διατηρήσει ρευστότητα, ώστε να πληρώνει μη αναβαλλόμενες υποχρεώσεις του δημοσίου, έντρομη, παρά την αντίθετη δημόσια εικόνα που προβάλλει, αναζητεί οδό διαφυγής, η οποία, όμως, προς το παρόν δεν είναι ορατή, αφού στην περίπτωση ισχύει το ‘‘μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα”!

Η δυσφορία της τρόικας για την εκ νέου παράταση που έλαβε η λειτουργία της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ήταν ξεκάθαρη τις προηγούμενες ημέρες και κατά την επίσκεψη των κλιμακίων της στην Αθήνα αλλά και στις συναντήσεις που έγιναν στον SSM.

Πλέον, στο πιο καλό σενάριο οι πρώτοι e-πλειστηριασμοί πάνε για Νοέμβριο-Δεκέμβριο, περιορίζοντας δραστικά ή και μηδενίζοντας τους πλειστηριασμούς που μπορούν να διενεργήσουν φέτος οι τράπεζες, έναντι αρχικού στόχου για 5.000 πλειστηριασμούς φέτος. Το μέτρο, μαζί με τον εξωδικαστικό μηχανισμό και τις υπόλοιπες παρεμβάσεις στον τραπεζικό τομέα, έχουν ειδική σημασία λόγω των πιέσεων του ΔΝΤ για νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θέλει να αναχαιτίσει η Αθήνα, αλλά και η κοινοτική πλευρά των θεσμών.
Αποτελούν ένα μέρος αλλά πολύ καθοριστικό από τα πολλά ανοικτά μέτωπα στα 95 προαπαιτούμενα που συνδέονται με την 3η αξιολόγηση, βάσει των κειμένων του μνημονίου (από τις ιδιωτικοποιήσεις και τις αγορές έως το εργασιακό, το δημόσιο και τα επιδόματα). Σε αυτά προστίθενται και τα “πισωγυρίσματα” που καταγράφουν οι δανειστές σε ιδιωτικοποιήσεις, εργασιακό, εισπρακτικό μηχανισμό και άλλα πεδία, τα δικαστικά “αγκάθια” σχετικά με την ΕΛΣΤΑΤ και το ΤΑΙΠΕΔ, την αδυναμία διανομής της υποδόσης (που εκκρεμεί από την 2η αξιολόγηση), αλλά και την “τρύπα” 1,7 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία στο 8μηνο (που δημιουργεί “πατήματα” για νέα μέτρα το 2018 αλλά και τα επόμενα χρόνια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου