ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Κύπρος : Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ καταγγέλλει τον Γιώργο Παπανδρέου

Τον πρώην πρωθυπουργό  και νυν πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργο Παπαντρέου , καταγγέλλει η ΕΔΕΚ για την πρόσκληση στον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί να δημοσιοποιήσει τις ανθελληνικές θέσεις του στα μέλη των Σοσιαλιστικών κομμάτων.
 
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου λειτούργησε αντιδεοντολογικά και παραβίασε το Καταστατικό των Σοσιαλιστών.
 
Ο Γιωργος Παπαντρέου -τονίζει ο Μαρίνος Σιζόπουλος-   από τον Ιούνιο του 2015 αρνείται να συναντηθεί μαζί του  για συζήτηση διμερών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, και  αποδέχθηκε κατά τρόπο παράτυπο τη συμμετοχή δύο τουρκοκυπριακών κομμάτων στη Σοσιαλιστή Διεθνή με  αποκορύφωμα, την πρόσκληση προς τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, για να συμμετάσχει στις εργασίες της εν λόγω οργάνωσης.
 
Στη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με στελέχη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ότι ο λόγος για τον οποίο δεν υπήρξε κατάληξη σε μια συνολική συμφωνία, παρά τη σημαντική πρόοδο που επιτεύχθηκε, ήταν διότι η «ε/κ διοίκηση» κατα την έκφραση του, δεν ήταν έτοιμη να προχωρήσει σε διαμοιρασμό της εξουσίας και σε ισότητα.
 
"Η τουρκοκυπριακή πλευρά πάντοτε συνεισέφερε θετικά, με ειλικρίνεια και πολιτική βούληση για μια λύση, κάτι που δεν ανταπέδωσε η ε/κ πλευρά" τόνισε ο Κατοχικός ηγέτης.  
 
Η  ΕΔΕΚ  ανέφερε ο Μαρίνος Σιζόπουλλος  μελετά σοβαρά τη στάση την οποία θα τηρήσει τόσο έναντι της οργάνωσης αλλά πολύ περισσότερο έναντι του προέδρου της. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου