ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

ΚΥΠΡΟΣ :Εμμένει στην πάγια θέση της για τις εγγυήσεις η Βρετανία






Η θέση της Βρετανίας όσον αφορά την ασφάλεια και τις εγγυήσεις στην Κύπρο είναι σταθερή και συνίσταται στο ότι το Λονδίνο είναι έτοιμο να αποδεχθεί συμφωνία των υπολοίπων ενδιαφερομένων πλευρών, αναφέρει επιστολή του Foreign Office προς εκπρόσωπο προσφύγων ομογενών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην επιστολή-απάντηση με ημερομηνία 26 Ιουλίου προς τον Δώρο Παρτασίδη, γνωστό φωτογράφο της παροικίας και κινηματογραφιστή του ΡΙΚ, ο οποίος πριν από τη Διάσκεψη για την Κύπρο είχε συντάξει επιστολή προς τον Υπουργό Ευρώπης σερ Άλαν Ντάνκαν μαζί με άλλους Κύπριους πρόσφυγες της Βρετανίας, η αξιωματούχος του βρετανικού Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει: «Είναι απογοητευτικό που η Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα έληξε χωρίς συμφωνία.

»Η (βρετανική) κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται για μία δίκαιη και διαρκή λύση στην Κύπρο που θα ωφελεί όλους τους Κύπριους. Ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να συλλογιστούν την κατάληξη και να σκεφτούν τα επόμενα βήματα.

»Στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων πάντα καθιστούμε σαφές ότι είμαστε ανοιχτοί σε όποιους διακανονισμούς θα μπορούσαν να καταλήξουν οι δύο πλευρές και οι άλλες εγγυήτριες δυνάμεις ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες ασφάλειας μίας επανενωμένης Κύπρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου