ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Κύπρο....Την ανάγκη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς την Κύπρο, το οποίο ως μικρό κράτος μέλος παραμένει αφοσιωμένο στις ευρωπαϊκές αξίες αλλά αντιμετωπίζει την συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή και επιθετικότητα του Ερντογάν, τόνισε ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D), ενώπιον του Προέδρου της Κομισιόν, κ. Γιούνκερ στη συζήτηση    στην ολομέλεια του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την ευκαιρία της ανασκόπησης της Μαλτέζικης Προεδρίας, στο Στρασβούργο.

Συγκεκριμένα, στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στην επιτυχημένη προεδρία της Μάλτας, που παρόλο μικρό κράτος, αποδεικνύει ότι μπορεί να καταφέρει μεγάλα πράγματα. Συνέχισε με αναφορά «σε ένα άλλο μικρό κράτος-μέλος, νησιωτικό όπως και η Μάλτα,  το οποίο, αυτή την στιγμή δίνει ένα αγώνα εξ ονόματος της ΕΕ και των αξιών που όλοι μας λέμε ότι τις πιστεύουμε και προσδοκεί στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη απέναντι σε μια τρίτη χώρα, την Τουρκία. Σκεφτείτε να ήταν το δικό σας κράτος υπό κατοχή μιας ξένης χώρας, όπως βρίσκεται η Κύπρος με το ένα τρίτο της υπό την κατοχή της Τουρκίας. Η Κύπρος  παραμένει αφοσιωμένη στις ευρωπαϊκές αξίες και προσδοκεί ότι αυτή η ΕΕ θα δείξει στην πράξη την αλληλεγγύη της απέναντι, όχι σε ένα αδύνατο και μικρό κράτος μέλος, αλλά απέναντι στην επιθετική Τουρκία του Ερντογάν. Αυτό πρέπει να είναι η ΕΕ». 

Παρόμοια παρέμβαση έγινε από τον κ. Μαυρίδη και προς την Ύπατη Εκπρόσωπο κα Μογκερίνι στη συζήτηση, η οποία διεξήχθη στην πολιτική του ομάδα. Ο ευρωβουλευτής συμφωνώντας με μια φράση της κ. Μογκερινί ότι εμείς οι ίδιοι μόνοι μας ως ΕΕ πρέπει να αποφασίζουμε για θέματα ασφάλειας και άμυνας, αναφέρθηκε στις κρίσιμες στιγμές των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία και το σημαντικό ρόλο που έχει να παίξει η ίδια, ως εκπρόσωπος της ΕΕ, στα θέματα των εγγυήσεων και της ασφάλειας. Ο κος Μαυρίδης τόνισε επίσης ότι η ΕΕ θα πρέπει να προασπιστεί τα αυτονόητα, την  κατάργηση του  αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων και την πλήρη αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής, στο πλαίσιο της συνθήκης της Λισαβώνας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου