ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Η ΕΣΤΙΑ για τον "ανένδοτο" του ΚΚΕ κατά της δραχμής...

Η γνωστή, παραδοσιακή υπερ-δεξιά εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, εγκωμιάζει τη στάση του ΚΚΕ υπέρ της  παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη.... Κάτι δεν πάει καλά, αν αληθεύει αυτό που έλεγε ο γνωστός αναρχοκομμουνιστής Λένιν, για την περίπτωση που σε  χειροκροτούν οι εχθροί σου....


ΕΣΤΙΑ :  "Με την πολιτική απόφαση του 20ου Συνεδρίου του, το ΚΚΕ τοποθετείται σταθερά υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάς ”με εθνικό νόμισμα δεν συνιστά ρήξη προς όφελος του λαού”. Ταυτοχρόνως, διαπιστώνει ότι η υιοθέτησης ενός υποτιμημένου νομίσματος ”δεν μπορεί να αποτελέσει κρίκο βελτίωσης της ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων”. Οι προβλέψεις του δε, για το τι θα συμβεί σε περίπτωση αλλαγής του νομίσματος, ταυτίζονται με αυτές πολλών οικονομολόγων που προειδοποιούν για τα χειρότερα. Συγκεκριμένα, η απόφαση του ΚΚΕ αναφέρει ότι οι επιπτώσεις θα είναι ”μαύρη αγορά, απότομη μεγάλη άνοδος πληθωρισμού”, επισείει δεν τον κίνδυνο να ευρεθούν οι ”λαϊκές οικογένειες” στα ”νύχια τραπεζών και κερδοσκόπων”.
Αλλά και η πλέον αναλυτική εισήγησις της Κεντρικής Επιτροπής προς το συνέδριο επισημαίνει τα προβλήματα μιας αλλαγής νομίσματος. Χαρακτηριστικά αναφέρει: ”Από τη μετάβαση, είτε σ’ ένα διπλό νόμισμα” (ένα για την εσωτερική κυκλοφορία και ένα για τις διεθνείς συναλλαγές) και -στη συνέχεια- σ’ ένα αμιγώς εθνικό νόμισμα, είτε στη σύνδεση με οποιαδήποτε μορφή με νόμισμα άλλης ισχυρής καπιταλιστικής δύναμης, μεγάλος χαμένος θα είναι και πάλι ο λαός. Στην περίπτωση αλλαγής νομίσματος, το λαϊκό εισόδημα θα εξανεμιστεί μέσω της υποτίμησης του νέου νομίσματος, της αισχροκέρδειας, της ραγδαίας πτώσης της αγοραστικής δύναμης, καθώς και μέσω της μεγάλης ανατίμησης των εισαγόμενων εμπορευμάτων”.
Ξεκάθαρα μάλιστα, το ΚΚΕ αναφέρει ότι ”κοροϊδεύουν συνειδητά τον λαό όσοι ισχυρίζονται ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη” μπορεί να δώσει ώθηση στην ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη, είτε ότι μπορεί να οδηγήσει ”σε επιστροφή στα σχετικά καλύτερα επίπεδα διαβίωσης των δεκαετιών του ’80 και του ’90”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου