ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Χαιρετιστήριο μήνυμα στη κινητοποίηση για τις γερμανικές όφειλες, 6 Απριλίου 2017
Με αφορμή τη  συγκέντρωση που διοργανώνει το  Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα  με τις Πανελλήνιες Αντιστασιακές Οργανώσεις ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ΠΟΑΕΑ και ΠΣΑΕΕΑ την Πέμπτη 6 Απριλίου, ημέρα εισβολής των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα και ώρα 6 το απόγευμα στο χώρο ιστορικής μνήμης 1941-1944 (Κοραή 4) και στη συνέχεια πορεία στη Γερμανική Πρεσβεία και ειρηνική, συμβολική περικύκλωσή της, στέλνει το μήνυμά του ο Ούλριχ Σνάϊντερ, ΓΓ του FIR.
 
Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι,

Το FIR (Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντιστασιακών) στέκεται στο πλευρό όλων των Ελληνικών οργανώσεων και κοινωνικών κινήσεων που παλεύουν για τις δίκαιες και τεκμηριωμένες διεκδικήσεις του Ελληνικού λαού σχετικά με τις αποζημιώσεις που χρεωστάει η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, εξαιτίας του κατοχικού δάνειου που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από τη Ναζιστική Γερμάνια και των ζημιών που προκάλεσαν οι ναζιστικές κατοχικές δυνάμεις στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Μέχρι σήμερα, οι διαδοχικές γερμανικές κυβερνήσεις δεν είχαν και δεν έχουν τη θέληση να λύσουν αυτό το ανοικτό πρόβλημα. Με μια εφάπαξ δόση του ασήμαντου ποσού των 115 εκατ. γερμανικών μαρκών στο πλαίσιο της Σύμβασης της Βόννης στις 18/3/1960, το Γερμανικό κράτος προσπάθησε να βάλει τέλος στις διεκδικήσεις.
Αλλά οι αποζημιώσεις που χρεωστάει το Γερμανικό κράτος έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία, όπως τεκμηρίωσε η Συνδιάσκεψη της ΠΕΑΕΑ –με τη στήριξη του FIR- το 2014 στο Ευρωκοινοβούλιο, συγκεκριμένα:

«Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο- ληστεία που επιβλήθηκε στην κατεχόμενη Ελλάδα στις 14/3/1942, ύψος 3,5 δις αμερικανικών δολαρίων σε τιμές του 1938.
Πολεμικές επανορθώσεις - αποζημιώσεις για τις ζημιές που προξένησαν τα Γερμανικά κατοχικά στρατεύματα, που αναγνωρίστηκαν από τη «Διάσκεψη των Συμμάχων» στο Παρίσι (Δεκέμβρης 1945-Γενάρης 1946), ύψος 7.181 εκατ. αμερικανικών δολαρίων, σε τιμές του 1946.
Τις αποζημιώσεις των θυμάτων των φρικιαστικών ναζιστικών εγκλημάτων, των ομήρων στα ναζιστικά στρατόπεδα και στα εργοστάσια των γερμανικών μονοπωλίων
Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών ανεκτίμητης αξίας και των θησαυρών πολιτιστικής κληρονομιάς που λεηλατήθηκαν από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.»
Το FIR στηρίζει τις διεκδικήσεις του Ελληνικού λαού και καλεί τη Γερμανική κυβέρνηση να σταματήσει πλέον να εμποδίσει σοβαρές διαπραγματεύσεις. Ακόμα εκκρεμούν οι Γερμανικές αποζημιώσεις προς τον Ελληνικό λαό.


Ούλριχ Σνάιντερ


ΓΓ του FIR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου