ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Όχι ανεμογεννήτριες στον Μαλέα !



ΣΥΛΛΟΓΟΙ και ΦΟΡΕΙΣ της ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ του ΜΑΛΕΑ 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : Η χερσόνησος του Μαλέα είναι ένας εντυπωσιακός σχηματισμός της άγριας φύσης, ανόθευτος από ανθρωπογενείς επεμβάσεις, μοναδικό αισθητικό κεφάλαιο της χώρας. 
 Tη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017, εκπρόσωποι συλλόγων από τη χερσόνησο του Μαλέα είχαν συνάντηση με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας, κ. Σταύρο Αραχωβίτη, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα αποτελέσματα  συνάντησης  στις 10 Φεβρουαρίου με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργο Σταθάκη, για το θέμα του ενεργειακού σχεδιασμού στον Δήμο Μονεμβασίας. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Γιώργος Ν. Δερμάτης («Άρτεμις» – Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μονεμβασίας /Χερσονήσου Μαλέα), Πάνος Γράφος (Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας), Καλλιόπη Λιβανού (Ομοσπονδία Βατικιώτικων Συλλόγων Αττικής).

Ο κ. Αραχωβίτης ενημερώθηκε αναλυτικά για τα όσα συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση με τον κ. Σταθάκη και το επιτελείο του. Από τον ίδιον, εκφράστηκε προβληματισμός, συν τοις άλλοις, όσον αφορά τα χρονικά περιθώρια υλοποίησης του σχεδιαζόμενου από τη ΡΑΕ και τον ΑΔΜΗΕ ενεργειακού σχεδιασμού, που αφορά την ενεργειακή διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου, δεδομένου ότι στο Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΡΑΕ, ορίζεται ότι το εν λόγω έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το 2019, κάτι που, όπως γίνεται αντιληπτό, καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατον, λόγω της προσφυγής του συλλόγου «Άρτεμις» στο ΣτΕ και των έντονων αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας.

Κατόπιν εμπεριστατωμένης συζήτησης και διαλόγου, και αφού τέθηκαν υπόψιν του κ. Αραχωβίτη προηγούμενες μελέτες των ΔΕΗ, ΡΑΕ, ΑΔΜΗΕ, αλλά και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, που προκρίνουν ως βέλτιστες άλλες λύσεις όσον αφορά την ενεργειακή επάρκεια της Κρήτης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας τάχθηκε υπέρ της διασύνδεσης Κρήτης – Πελοποννήσου με ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ της χερσονήσου του Μαλέα, μέσω υποβρυχίου καλωδίου έως βορείως της Μονεμβάσιας και με υπόγειο δίκτυο έως τον ΚΥΤ Μολάων. Δήλωσε δε ότι τη συγκεκριμένη θέση θα εκφράσει και στις σχετικές συζητήσεις που θα έχει με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την κυβέρνηση γενικότερα.  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου