ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Αυστρία: Kαταγγέλλουν ευθέως Ερντογάν – ΜΙΤ για κατασκοπευτική και παρακρατική δράση



ΠΗΓΗ : Antinews
Ο βουλευτής των Πρασίνων και υπεύθυνος του κόμματος σε θέματα Ασφαλείας, Πίτερ Πίλζ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε υπό την προστασία μεγάλης αστυνομικής δύναμης (!) που του παραχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, μίλησε για δράση της τουρκικής πρεσβείας στη Βιέννη, πρακτόρων της ΜΙΤ και ελεγχόμενων από την τουρκική κυβέρνηση οργανώσεων στην Αυστρία για την παρακολούθηση αντιπολιτευόμενων στην κυβέρνηση Ερντογάν Τούρκων. Κατά τον βουλευτή, κυνηγούν τους -χαρακτηριζόμενους από το καθεστώς Ερντογάν- ως αντιπολιτευόμενους στην Αυστρία. Αυτό γίνεται και μέσω των τζαμιών της Τουρκικής Ισλαμικής Ένωσης, ΑΤΙΒ. Ο βουλευτής θα παρουσιάσει στην Ομοσπονδιακή Βουλή έκθεση, με την οποία στοιχειοθετούνται οι κατασκοπευτικές δραστηριότητες της Τουρκίας. Η έκθεση αυτή φέρει τον τίτλο “Φυλάξου, Τούρκε! – Η επίθεση Ερντογάν στην Αυστρία”.
Ο Πίλζ κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο και το κόμμα του, ΑΚΡ, ότι θέλουν να διεισδύσουν στον τουρκικής καταγωγής πληθυσμό στην Αυστρία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ανέφερε ότι “στην Αυστρία, όσοι δεν ακολουθούν τυφλά τον Ερντογάν, διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο”. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις δραστηριότητες της ATIB, η οποία, στην Αυστρία, αποτελεί παράρτημα της κρατικής τουρκικής υπηρεσίας θρησκευμάτων, Diyanet. Πρόεδρος της ΑΤΙΒ, είπε ο βουλευτής, είναι ο Φατίχ Μεχμέτ Καραντάς, ο οποίος ταυτόχρονα είναι ακόλουθος της τουρκικής πρεσβείας στη Βιέννη, και έχει την αρμοδιότητα στις θρησκευτικές υποθέσεις.
Επιπλέον κατήγγειλε ότι η τουρκική μυστική υπηρεσία, ΜΙΤ, έχει στην Αυστρία περίπου 200 πληροφοριοδότες. Κατά τον ίδιον, πρόκειται για μεγαλύτερο κατασκοπευτικό δίκτυο, ακόμα και από εκείνο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στην Αυστρία. Η ΜΙΤ, σημείωσε, έχει μετατραπεί, από κρατική μυστική Υπηρεσία σε κομματική μυστική Υπηρεσία του ΑΚΡ. Ο βουλευτής ζήτησε από τον Καγκελάριο και την κυβέρνηση της χώρας, να λάβουν άμεσα μέτρα κατά της ATIB, η οποία, εκτός των άλλων, φέρεται να έχει κυριαρχήσει εντός της Ισλαμικής κοινότητας της Αυστρίας, δηλαδή τον κύριο φορέα των μουσουλμάνων στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου