ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Συνομοσπονδία Συνταξιούχων : Υπάρχουν "Δεσμευτικές Αποφάσεις";




                                         
Πριν από λίγες ημέρες η Κυβέρνηση δήλωσε με τον πιο επίσημο τρόπο, δια στόματος του Πρωθυπουργού, ότι οι δικαστικές αποφάσεις «είναι δεσμευτικές για την Ελληνική Κυβέρνηση».

Συμφωνούμε και επαυξάνουμε: ΟΛΕΣ οι δικαστικές αποφάσεις είναι δεσμευτικές. Αυτό σημαίνει ότι η εκάστοτε κυβέρνηση υποχρεούται να τις εφαρμόσει. 

Τα 2,7 εκατομμύρια των συνταξιούχων της χώρας περιμένουν ακόμα την εφαρμογή των δεσμευτικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας που εκδόθηκαν την άνοιξη του 2015, κρίνοντας τις περικοπές των συντάξεων από το 2012 (και αργότερα) αντισυνταγματικές. Οι αποφάσεις ζητούν την επιστροφή των ποσών που κόπηκαν και απαγορεύουν νέες περικοπές. Όλοι ξέρουμε ότι έχουν υπάρξει και νέες περικοπές. 


Η ΑΓΣΣΕ ρωτάει την Κυβέρνηση: Τι σχεδιάζει να κάνει για την εφαρμογή των αποφάσεων αυτών; Πότε και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα επιστραφούν οι αντισυνταγματικές περικοπές στις συντάξεις; 


Η ΑΓΣΣΕ ρωτάει και την Αντιπολίτευση: Με ποιο τρόπο θα πιέσει την Κυβέρνηση ώστε να εφαρμόσει τις αποφάσεις αυτές; Ποιες πρωτοβουλίες θα πάρει για συζήτηση του θέματος στη Βουλή;

Τα λόγια δεν είναι αρκετά. Χρειάζεται έμπρακτη απόδειξη από όλους ότι οι δικαστικές αποφάσεις είναι πράγματι δεσμευτικές.
Περιμένουμε τις απαντήσεις - και τις δεσμεύσεις - όλων των κομμάτων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου