ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ν. Χουντής: «Τι γίνονται τα “απροσάρμοστα” παιδιά όταν “μεγαλώνουν”;»




·        
Να γίνει δεκτό το αίτημα του «Σικιαριδείου Ιδρύματος Απροσαρμόστων Παίδων» για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής, σχεδίου για τα παιδιά που έχουν ανάγκη υποστήριξης και μετά την σχολική ηλικία, ζητά με ερώτησή του προς την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.
Ο  Νίκος Χουντής αναφέρεται σε αίτημα του ΔΣ του Σικιαριδείου Ιδρύματος προς την Περιφέρεια Αττικής, για χρηματοδότηση προγράμματος για στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης, εκπαίδευσης, απασχόλησης και υποστήριξης για ΑΜΕΑ- «απροσάρμοστους» νέους του Ιδρύματος που ξεπέρασαν τη σχολική ηλικία και για τους οποίους απουσιάζουν παντελώς δομές υποστήριξης.
Όπως επαναλαμβάνει στην ερώτησή του ο Νίκος Χουντής, «Η ηλικιακή ωρίμανση αυτών των ατόμων με ειδικές ανάγκες μετασχολικής ηλικίας συνοδεύεται από την γήρανση και φυσική αδυναμία των γονέων, που οδηγεί σε δραματικές καταστάσεις, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται και ο μηχανισμός προστασίας τους. 

«Η έλλειψη μηχανισμών υποστήριξης των ΑΜΕΑ μετασχολικής ηλικίας και η αντιμετώπιση των μειονεξιών τους, μερικές από τις οποίες είναι αντιμετωπίσιμες μέσα από την κοινωνική επαφή και διαπαιδαγώγηση, αποτελεί σημαντικό τομέα προνοιακής πολιτικής, που θα μπορούσε να προωθηθεί με τη βοήθεια ευρωπαϊκών προγραμμάτων, σε συνδυασμό με εθελοντική σύμπραξη φορέων και ατόμων.
«Η υποστήριξη αυτή αποτρέπει φαινόμενα ασυλοποίησης ανυπεράσπιστων ανθρώπων, διασώζει οικογενειακούς πόρους, αποτρέπει παράνομες ιδιοποιήσεις περιουσιών και μειώνει δραστικά το κόστος κοινωνικής προστασίας».
Καταλήγοντας, ο Νίκος Χουντής ζητά την χρηματοδότηση του προγράμματος για στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης για ΑΜΕΑ- «απροσάρμοστους» νέους μετασχολικής ηλικίας, μέσω του επιχειρησιακού περιφερειακού προγράμματος Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου