ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Η Αντιπεριφερειάρχης Θανοπούλου για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς





Στις. 27/10 τέθηκε προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής το κρίσιμο θέμα των πλειστηριασμών και της προστασίας της πρώτης κατοικίας, προκειμένου να ληφθεί σχετική απόφαση.
Η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής για την Κοινωνική Πολιτική στην τοποθέτησή της μεταξύ άλλων τόνισε ότι

 "Σε κάθε θέμα πέρα από τη γενική συζήτηση ή τις προτάσεις θα πρέπει να λαμβάνεται και να παίρνεται υπόψη το πλαίσιο, το οικονομικό-κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο, που ήταν και είναι τα μνημόνια και οι επιταγές των δανειστών. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο καλούμαστε να πάρουμε θέση απέναντι στο κρίσιμο ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών, καταθέτοντας φυσικά και τη συνολική μας θέση για την αναίρεση ή αποδοχή του.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, επίσης- επειδή ακούστηκε-δεν είναι απροσδιόριστο ποια είναι η περιουσία που πρέπει να προστατευτεί, ούτε ποιά στρώματα πλήττονται και βεβαίως δεν θεωρώ ότι σε αυτή τη φάση το Π.Σ θα πρέπει να μπει σε δευτερευούσης σημασίας ζητήματα προσδιορισμού των ποσών της προστασίας ή της φτώχειας ή επιμέρους νομικών ζητημάτων. Είναι σίγουρο, επίσης, ότι θα πρέπει να ληφθεί απόφαση ηχηρή από όλο το ΠΕ.ΣΥ, με διαβούλευση και συνδιαμόρφωση, η οποία θα επικεντρώνεται στις επιπτώσεις της κρίσης και των μνημονίων, στην ανεργία, στις άμεσες περικοπές των μισθών και των συντάξεων αλλά και στην έμμεση μείωση του εισοδήματος της μέσης ελληνικής οικογένειας από την υπερφορολόγηση και την εκτίναξη του κόστους διαβίωσης. Με απλά λόγια λοιπόν, κανένας πλειστηριασμός πρώτης λαϊκής κατοικίας. Προστασία της πρώτης κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών και των μικροεπιχειρήσεων."

Η Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο των τραπεζών και τόνισε ότι αν αφενός δεν υπάρξει εθνικοποίηση αυτών και αφετέρου αν δεν εφαρμοστεί η σεισάχθεια στα χρέη των φτωχών λαϊκών στρωμάτων,  είναι αδύνατο να επιτευχθεί οποιαδήποτε ρύθμιση που θα δίνει ανάσα και θα ανακόψει τη δραματική και ανεξέλεγκτη αύξηση των κόκκινων δανείων.
Τέλος τόνισε ότι θα πρέπει να εμποδιστεί η οποιαδήποτε παραχώρηση δανείου σε ξένα funds.
Κλείνοντας, πρότεινε αφενός την ανάγκη κοινοποίησης του ψηφίσματος σε κυβέρνηση, ΕΝΠΕ και Ευρωπαϊκά Όργανα, την ουσιαστική στήριξη από την Περιφέρεια σε όλα τα επίπεδα συμπεριλαμβανομένου και του νομικού και την ανάγκη εγρήγορσης και αντίδρασης όλων σε τέτοια σοβαρότατα ζητήματα, που οφείλουμε επί της ουσίας να τα συζητάμε.

Παραθέτουμε και την απόφαση του ΠΕ.ΣΥ



υγ
Αρχικά ήταν να καταθετούν χωριστά ψηφίσματα από τις παρατάξεις. Μετά από τις τοποθετήσεις υιοθετήθηκαν πολλά σημεία με αποτέλεσμα να ψηφιστεί από όλους εκτος της Λαϊκής συσπείρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου