ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Κύριε Μοσχοβισί, λέτε ψέμματα


Απευθυνόμενος στον αρμόδιο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, ο Νίκος Χουντής είπε:  
«Κύριε Μοσκοβισί,  
Λέτε ψέματα. Ήρθατε εδώ να εξωραΐσετε το 3ο μνημόνιο και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Για σας σήμερα, η Ελληνική Κυβέρνηση είναι ο καλύτερος μαθητής της Ευρώπης των ιδιωτικοποιήσεων και της λιτότητας. Είστε συνένοχοι. Έχετε οδηγήσει το 40% των Ελλήνων πολιτών να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.  
Στο όνομα της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους και της ανάπτυξης μειώνονται κι άλλο οι συντάξεις και οι μισθοί και αυξάνονται οι φόροι. Διαλύονται οι εργασιακές σχέσεις, η ανεργία έχει εκτιναχθεί σε επίπεδα ρεκόρ.  
Οι κοινωνικές αντιδράσεις αντιμετωπίζονται με καταστολή και χημικά, όπως έγινε  με τους συνταξιούχους. Θα μου πείτε ότι αυτά γίνονται και στο Παρίσι.
Είστε υποκριτές και κερδοσκόποι, γιατί μαζί με την ελληνική κυβέρνηση ξεπουλάτε τον δημόσιο πλούτο της χώρας μου. Οι Γερμανοί πήραν τα αεροδρόμια. Οι Ιταλοί τους σιδηροδρόμους. Η μεταγραφή του Γάλλου ποδοσφαιριστή Πογκμπά στοίχισε το διπλάσιο ποσό από αυτή την εξαγορά. Οι Κινέζοι πήρανε τα λιμάνια και τώρα οι φίλοι σας Γάλλοι επιχειρηματίες, ετοιμάζονται να αγοράσουν το νερό.  
Δώσατε το πράσινο φως στα αρπακτικά των χρηματαγορών, να πάρουν τα κόκκινα δάνεια και να ξεσπιτώσουν τους Έλληνες πολίτες.  
Για εσάς, για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, τις εταιρίες, την ελληνική ολιγαρχία και την νεο-μνημονιακή Ελληνική Κυβέρνηση, το πρόγραμμα είναι πετυχημένο και πρέπει να ολοκληρωθεί. Για τον ελληνικό λαό, που πνίγεται στους φόρους και στη φτώχεια, την ελληνική νεολαία που μεταναστεύει, είναι αποτυχημένο και πρέπει να ανατραπεί.  
Ντροπή σας κύριε Μοσκοβισί, γιατί ήρθατε τελικά να μας πείτε ότι έχετε μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους της Τρόικας και των χρηματαγορών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου