ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Ποια ενότητα – ποιών με ποιους;




Συμπεραίνει  ο Αλέκος Καλύβης, σε ένα άρθρο-επισκόπηση του Β Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ :
«Είναι εξαιρετικά αναγκαίο και επείγον να υπάρξει μια ενωτική ανασύνταξη του πολιτικού χώρου της ανατρεπτικής αριστεράς ώστε να καταξιωθεί ως μια υπολογίσιμη δύναμη για το μέλλον».
Συμφωνώ πολύ με  κάθε  ενωτική(και αγωνιστική) ανασύνταξη , διαφωνώ σφόδρα με τα υπόλοιπα :
-        Η αναφορά στην «ανατρεπτική αριστερά» δηλώνει την ύπαρξη μιας μη ανατρεπτικής μεν, πλην αριστεράς. Ο διαχωρισμός αυτός είναι πλέον για πέταμα:  Η πολιτική βιοποικιλότητα έχει  περιοριστεί, αφενός στην  Αριστερά που μάχεται εναντίον των νεοαποικιακών επιλογών της παγκοσμιοποίησης,   αφετέρου στην  εικονική ή τάχαμου αριστερά. Οπότε το λαϊκό κίνημα καλείται  να ξεχωρίσει  τους χρήστες των συμβόλων και κατορθωμάτων του παρελθόντος από αυτούς που επιμένουν να εμπνέονται από  αυτά τα σύμβολα και  κατορθώματα.
-        Η «ανατρεπτική αριστερά που θα καταξιωθεί στο μέλλον ως υπολογίσιμη πολιτική δύναμη» είναι καθαρός αστεϊσμός ! Εμένα μου θυμίζει ομάδα της Δ Εθνικής που οραματίζεται άνοδο στα ρετιρέ της Τσάμπιονς Ληγκ, ενώ διακυβεύεται και αυτή  η ύπαρξη του εθνικού πρωταθλήματος !
-         Εκείνοι που υποκαθιστούν τον αγώνα για την τρέχουσα  σωτηρία της χώρας με την ρεκλάμα  μιας χιλιαστικής εξέλιξης   σοσιαλιστικού τύπου, αγνοούν ότι  τα αμέσως επόμενα χρόνια μπορεί να προκύψει - στη θέση της σημερινής τραυματισμένης πατρίδας-  ένα άθλιο κουφάρι !
-         Κρατήστε εσείς τη προοπτική σας. Εμείς κρατάμε την έκκληση σε όλες τις πατριωτικές  και δημοκρατικές δυνάμεις, για μια αποφασιστική εθνική ενότητα. Δεν διαγράφουμε  όποιες συλλογικότητες σφυρηλατούνται μέσα στην  ευρύτερη, εθνική συλλογικότητα, όμως προτάσσουμε την τελευταία  έναντι όλων.
-        Εν αρχή ην ο Λαός :  Το λαϊκό κίνημα προέχει της αριστεράς, εκτός και εντός εισαγωγικών. Για την οποία κατά τα άλλα ισχύουν οι στίχοι του Γιάγκου Ράπτη :
«Αυτή η «αριστερά» να πάει να γ@μηθεί- το θέμα είναι η χώρα να σωθεί»
Γιάννης Σχίζας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου