ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ




Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε ο Κύπριος ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, Σοσιαλδημοκράτες) αναφορικά με ύβρεις αλλά και απειλές εναντίον του Σενέρ Ελτζίλ, Γενικού Γραμματέα της Τουρκοκυπριακής Συντεχνίας Δασκάλων (KTOS),  που του έχει απονεμηθεί το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2016, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο κος Μαυρίδης αναφέρθηκε σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας “Αφρίκα” (3.10.16) με τίτλο ''Καθαρίστε τούς  υποστηρικτές των Ελληνοκυπρίων'' το οποίο  αναφέρεται σε φασιστικές επιθέσεις εναντίον του Ελτζίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα κατεχόμενα. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η αναφορά πως εκτός από ύβρεις, εναντίον του Ελτζίλ εκτοξεύτηκαν και απειλές. Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης καταγραφή ορισμένων υβριστικών σχολίων από συγκεκριμένα άτομα, που κατονομάζονται ως έποικοι. Μερικά από τα σχόλια είναι: "Όπως ο Ερντογάν καθάρισε τους Γκιουλενιστές, και εμείς να καθαρίσουμε τους υποστηρικτές των Ελληνοκυπρίων" ή "Πετάξτε τον έξω από την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»".

Ο κος Μαυρίδης ρωτά ευθέως την Επιτροπή αν είναι ενήμερη για τα σχετικά γεγονότα και σε ποιες πράξεις προτίθεται να προβεί ώστε να προστατέψει ένα ευρωπαίο πολίτη, λαμβανόμενου υπόψη επιπρόσθετα ότι πρόσφατα του έχει απονεμηθεί το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2016 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  Η απονομή του βραβείου έγινε την περασμένη βδομάδα στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Λευκωσία και ο κος Μαυρίδης στήριξε με τους υπόλοιπους Κύπριους ευρωβουλευτές την απονομή του βραβείου στο Σενέρ Ελτζίλ.
*Ευρωβουλευτής ΔΗΚΟ (S&D) - costas.mavrides@europarl.europa.eu
ΠΗΓΗ sigmalive


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου