ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Ματαίωση της συνεδρίασης του ΣτΕ



ΣΧΟΛΙΟ  ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : Η παραχώρηση των τηλεοπτικών αδειών στον πλειοδότη, από την κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστεράς», σηματοδοτεί μια παραπέρα παράδοση στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο των λεφτάδων που αγοράζουν τα πάντα…Το δράμα πάντως μετριάζεται από την κωμωδία που παράγουν οι φατρίες των διεκδικητών και διαπλεκομένων, με συνέπεια να γίνονται  αρένα οι  δικαστικές αίθουσες. Ακολουθεί η είδηση, όπως καταχωρήθηκε στην ΕφΣυν
Το εκρηκτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες γύρω από ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών έχει πυροδοτήσει μεγάλη αντιπαράθεση στο πολιτικό πεδίο, αλλά και μεταξύ των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ΜΜΕ ή ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν. Η ένταση τώρα μεταφέρεται και στο δικαστικό κλάδο με την επεισοδιακή συνεδρίαση του ΣτΕ.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα του νόμου για τα κανάλια, ωστόσο, η έντονη πολιτική αντιπαράθεση, οι δημόσιες τοποθετήσεις κορυφαίων πολιτικών και κομμάτων και οι κινήσεις νέων και παλαιών καναλαρχών έχουν δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα εκρηκτική κάτι που μεταφέρθηκε και εντός της αίθουσας του ΣτΕ.
Η σημερινή συνεδρίαση κράτησε μόλις μια ώρα και στη συνέχεια ματαιώθηκε εν μέσω αντιδράσεων και αντεγκλήσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες μικρή μερίδα δικαστών του ΣτΕ επικαλέστηκε διαδικαστικούς λόγους λόγω του ότι ο πρόεδρος δεν κατέθεσε στην αρχή της συνεδρίασης γραπτή του εισήγηση για την ουσία της υπόθεσης. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος, Νικόλς Σακελλαρίου, στην έναρξη της συνεδρίασης, επικαλέστηκε την κρισιμότητα της συνεδρίασης και του συγκεκριμένου θέματος και προκειμένου να μην προκαταλάβει τη συζήτηση τόνισε ότι δεν θα κάνει τη συγκεκριμένη εισήγηση.
Ως εκ τούτου δημιουργήθηκε ένταση στην αίθουσα και ακολούθησαν φωνές και αντιδράσεις, ενώ μέλη του ΣτΕ ανέτρεξαν σε πρόσφατες δηλώσεις πολιτικών προσώπων για το ζήτημα του ΣτΕ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Νικόλαος Σακελλαρίου αποφάσισε τη ματαίωση της συνεδρίασης και την επανάληψή της τις προσεχείς ημέρες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου του ΣτΕ:
Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου