ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Θαυμάστε χώρα : Τι είπε Τούρκος Υπουργός για τους πραξικοπηματίες



Οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις συνέλαβαν μία ομάδα στασιαστών καταδρομέων που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης ή δολοφονίας του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος και ένας υπουργός της κυβέρνησης είπε πως οι συνωμότες "δεν θα δουν ποτέ τον ήλιο του Θεού όσο αναπνέουν".
Ο υπουργός Οικονομίας Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί δήλωσε πως οι πραξικοπηματίες θα μετανιώσουν πικρά για την προσπάθειά τους να καταλύσουν τη δημοκρατία στην Τουρκία, χρησιμοποιώντας εκφράσεις που δείχνουν το βάθος της οργής που αισθάνονται χιλιάδες Τούρκοι οι οποίοι συμμετέχουν σε συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται κάθε βράδυ για να διαδηλώσουν κατά του πραξικοπήματος.
"Θα τους κάνουμε να παρακαλάνε. Θα τους χώσουμε στις τρύπες τους, θα υποστούν τέτοια τιμωρία σε αυτές τις τρύπες που δεν θα δουν ποτέ τον ήλιο του Θεού όσο αναπνέουν", δήλωσε ο Ζεϊμπεκτσί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης κατά του πραξικοπήματος το Σαββατοκύριακο στην πόλη Ουσάκ.
"Δεν θα ακούσουν ξανά ανθρώπινη φωνή. "Σκοτώστε μας θα παρακαλάνε", είπε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
"Ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο σύστημα όπου κανείς μέσα στις ένοπλες δυνάμεις να μην διανοηθεί ποτέ ξανά να κάνει πραξικόπημα", δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σαρωτικών αλλαγών στη δομή του στρατού. Ο Κουρτουλμούς είπε ακόμη πως η Τουρκία μελετά μια αναδιάρθρωση των μυστικών υπηρεσιών.
ΠΗΓΗ : Το Ποντίκι, 1.8.16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου