ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

KYΠΡΟΣ : Οι Οικολόγοι συνιστούν επιθετική στάση….




Σε μια "νέα επιθετική πολιτική απέναντι στην παρελκυστική στάση και την πολιτική που ακολουθεί ο Ακιντζί και η τουρκική ηγεσία", κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης. 
Όπως δήλωσε, δεν έχουν ουσιαστικά προκύψει συγκλίσεις που να επιτρέπουν την αισιοδοξία στο Κυπριακό και ανέφερε ότι στην αυριανή συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων με τον ΠτΔ, θα ζητήσει μια "νέα επιθετική πολιτική απέναντι στην παρελκυστική στάση και πολιτική που ακολουθούν ο Ακιντζί και η τουρκική ηγεσία".
Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Περδίκης είπε πως "δεν έχουν ουσιαστικά προκύψει συγκλίσεις που να επιτρέπουν την αισιοδοξία που εκφράζει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αλλά αντίθετα, έχει επιβεβαιωθεί ότι οι Τούρκοι εμμένουν στις βασικές απαράδεκτες απαιτήσεις τους, που δεν είναι άλλες από τη διασφάλιση του τουρκικού ελέγχου της Κύπρου, μέσα από μια λύση ΔΔΟ".

Παράλληλα, το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών θα επιχειρήσει, σύμφωνα με τον Γιώργο Περδίκη, να πείσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι το Εθνικό Συμβούλιο μπορεί να λειτουργήσει με καλύτερο, πιο αποδοτικό και πιο παραγωγικό τρόπο "και να σταματήσει να βρίσκεται στον πάτο της εκτίμησης και της αντίληψης της κυπριακής κοινωνίας".


Με αφορμή εξάλλου χθεσινοβραδινή ομιλία του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιου Ορφανίδη, ο κ.Περδίκης δήλωσε πως ο ίδιος, ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, θα καλέσει τον Πρόεδρο και τα άλλα μέλη της Επιτροπής, όπως διευθετηθεί μέσα στο επόμενο εξάμηνο, να κληθεί ο κ.Ορφανίδης να καταθέσει σε σχέση με την οικονομική καταστροφή της Κύπρου.

"Εμείς θεωρούμε ότι ο πρώην Διοικητής της Κεντρική Τράπεζας είναι ένας σημαντικός παράγοντας που έχει τις δικές του ευθύνες για την οικονομική καταστροφή της Κύπρου και ιδιαίτερα το τραπεζικό σκάνδαλο, αλλά έχει και πολλά να μας πει και να μας αποκαλύψει σε σχέση με τις ευθύνες της τότε Κυβέρνησης αλλά και των τραπεζιτών", συμπλήρωσε.

Είναι καιρός, συνέχισε, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών να επιτρέψει και να διευθετήσει μια σειρά από καταθέσεις του πρώην Διοικητή της ΚΤΚ για το φάκελο της οικονομικής καταστροφής της Κύπρου και ο ίδιος ο κ.Ορφανίδης να αναλάβει και τις δικές του ευθύνες, βοηθώντας και την πολιτική ηγεσία να κατανέμει τις ευθύνες με καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο, στους πρωταγωνιστές αυτής της μεγάλης καταστροφής.

"Εμείς δεν θεωρούμε ότι είναι άμοιρος ευθυνών ο Αθανάσιος Ορφανίδης", είπε και εξέφρασε τη θέση πως "πολλοί επιδιώκουν εντέχνως να του φορτώσουν και ευθύνες που δεν έχει".

Πηγή: ΚΥΠΕ - SIGMALIVE
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου