ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

Η Ιταλία φεύγει από το ευρώ.Σαρώνει ο Μπέμπε Γκρίλο (Πηγή : "ΟΔΟΣ ΔΡΑΧΜΗΣ")
Το φλερτ της εξόδου των κρατών από την ΕΕ συνεχίζεται.Προελαύνουν τα Πέντε Αστέρια του Γκρίλο.Το Κίνημα Πέντε Αστέρων θα κέρδιζε εύκολα την εξουσία από το Δημοκρατικό Κόμμα του Ρέντσι αν διεξάγονταν τώρα εκλογές στην Ιταλία, σύμφωνα με τρεις δημοσκοπήσεις της περασμένης εβδομάδας.Μετά την επιτυχία του στις τοπικές εκλογές τον περασμένο μήνα, το M5S είναι πλέον το δημοφιλέστερο κόμμα της χώρας, όπως δείχνουν τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας.

Περίπου το 30% των προθέσεων ψήφου συγκεντρώνουν τα Πέντε Αστέρια συνεχίζοντας την τάση που έχει εδώ και καιρό να κερδίζει την προτίμηση των ψηφοφόρων, την ώρα που η δημοτικότητα του Ρέντσι μειώνεται.

Μέχρι και 13 μονάδες προβάδισμα δίνει δημοσκόπηση στο κόμμα του Γκρίλο, βάσει του εκλογικού νόμου που προβλέπει εκλογές σε δύο γύρους και τον οποίο πέρασε πέρυσι ο Ρέντσι.


Μία δημοσκόπηση της Ipsos που δημοσιεύτηκε χθες από την εφημερίδα Corriere della Sera δίνει στο M5S 30,6% των προθέσεων ψήφου καταγράφοντας άνοδο απο το 28,9% που του έδινε τον Απρίλιο, ενώ το PD πέφτει στο 29,8% από το 31,1%.


Μια έρευνα της Euromedia και μια δημοσκόπηση της EMG, έδιναν στο M5S προβάδισμα περίπου 0,5 της μονάδας επί του PD, ενώ μια δημοσκόπηση της Demos έφερνε το M5S δύο μονάδες μπροστά με 32,3%.

Τα κύρια κεντροδεξιά κόμματα, η αντιμεταναστευτική Λέγκα του Βορρά και η Φόρτσα Ιτάλια του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ακολουθούν με περίπου 12-13% το καθένα.

Οι επόμενες εθνικές εκλογές είναι προγραμματισμένες στην Ιταλία για το 2018. Η δύναμη τουM5S στον δεύτερο γύρο ψηφοφοριών φάνηκε στις δημοτικές εκλογές του περασμένου μήνα, όταν κέρδισε τις 19 από τις 20 αναμετρήσεις που διεκδικούσε στον δεύτερο γύρο, περιλαμβανομένης αυτής για την πρωτεύουσα, τη Ρώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου