ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

ΝΕΑ "ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ";

του Νίκου Τσούκαλη
" Ο Τσίπρας μου είπε ότι μέσα σε 15 μέρες θα εκδώσει τους πραξικοπηματίες" δήλωσε ο Ερντογάν, δίχως, μέχρι τώρα, να διαψευστεί το "κάρφωμα" αυτό από την Κυβέρνηση. Προηγήθηκαν δε, οι περίεργες (;;) δηλώσεις Γεροβασίλη και Βϊτσα, με τις οποίες προανήγγειλαν τη δικαστική ετυμηγορία!!
Μέχρις ότου να διαψευστούν ή να ανασκευαστούν οι πιο πάνω δηλώσεις, βάσιμα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι, μεταξύ των δύο βασικών επιλογών της "Τήρησης των κανόνων του κράτους δικαίου και του διεθνούς δικαίου" από τη μία και της κακώς εννοούμενης " διαφύλαξης των σχέσεων καλής γειτονίας", η Κυβέρνηση φαίνεται να επιλέγει σαφώς τη δεύτερη. Η επιλογή αυτή, με όσα συνεπάγονται η εσπευσμένη και προαποφασισμένη υλοποίησή της πλήττει καίρια την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, υποκαθιστά τη δικαστική κρίση και εγείρει σοβαρά ερωτήματα και αμφισβητήσεις για τη συμμετοχή της χώρας μας στο διεθνές και ευρωπαϊκό δικαιιικό σύστημα.
Κατά πρώτον, οι κρατούμενοι στρατιωτικοί βρίσκονται πλέον στην απόλυτη δικαιοδοσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία δεν μπορεί να υπακούσει σε καμία διπλωματική ή πολιτική σκοπιμότητα παρά μόνο στο Σύνταγμα, τους νόμους και το Διεθνές Δίκαιο.


Δεύτερο, ανεξαρτήτως της απαξίας των αδικημάτων, που τους αποδίδονται, οι κρατούμενοι πρέπει να τύχουν όλων των εγγυήσεων που προβλέπονται από το πλαίσιο απονομής του καθεστώτος του πολιτικού πρόσφυγα. Στο πλαίσιο αυτό και εκτός των άλλων πρέπει να εξεταστούν οι εγγυήσεις για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων κατηγορουμένων και όρων δίκαιας δίκης. Και επ' αυτού οι εικόνες λαϊκού λυντσαρίσματος των στρατιωτικών και δημόσιας διαπόμπευσης και τα εμφανή σημάδια βασανιστηρίων των συλληφθέντων, δεν συνιστούν παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν αβασάνιστα στην έκδοση. Οι επιφυλάξεις ενισχύονται από τις απροκάλυπτα προ-καταρτισμένες "λίστες προγραφών" δικαστικών.
Η Κυβέρνηση, επιδιώκοντας να ξεφορτωθεί άρον - άρον και πανικόβλητη την "καυτή πατάτα". κινδυνεύει να επωμιστεί μια νέα "υπόθεση Οτσαλάν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου