ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Να μην τους φοβόμαστε, να σκεπτόμαστε






Ε ρε σύμπτωση ! Από ένα κείμενο του Σωτήρη Μητραλέξη μαθαίνω ότι στις 16 Ιουνίου εορτάζει ο Άγιος Μνημόνιος, επίσκοπος Αμαθούντος  Κύπρου…Παρά λίγο δηλαδή να συνέπιπτε η σημερινή μεγάλη γιορτή των Μνημονιόφιλων  στη πλατεία Συντάγματος με την εορτή ενός αδαούς – όσον αφορά τις σημάνσεις του ονόματός του – Αγίου…

Έχω την αίσθηση ότι πολλοί «δικοί μας» αισθάνονται μια ανασφάλεια, όσον αφορά τις δραστηριότητες που καταλαμβάνουν  κάποιο χρόνο το Σύνταγμα, θεωρώντας ότι «αυγαταίνουν» εύκολα. Κατά τη γνώμη μου κάνουν λάθος και εξαιρούν τον εαυτό τους από τον προβληματισμό που έχει  ανάγκη ο λαός αυτή την περίοδο : Το προβληματισμό για το πώς  είναι δυνατό δυο κόμματα που κατέστρεψαν και συνεχίζουν να καταστρέφουν τη χώρα , να διατηρούν στα γκάλοπ διψήφια ποσοστά ; Πως είναι δυνατόν να υπεραμύνονται ενός λούμπεν ευρωπαϊσμού, που  συνέδραμε τον όλεθρο λαών και λαών; Ποιος είναι ο εσωτερικευμένος  φόβος που κάνει ανθρώπους νοήμονες – κατά τα άλλα – να συμπλέουν με το ανθρωποκτόνο  σχήμα της ευρωζώνης και της ΕΕ ;

Προτείνω να μην προσχωρήσουμε στον φόβο,  να μην πτοηθούμε από οποιαδήποτε συγκέντρωση οποιουδήποτε μεγέθους, να αναζητήσουμε χωρίς  αριστερούς ελιτισμούς τα «δύσκολα και τα ανεκτίμητα εύγε» - δηλαδή αυτούς  που μπορούν  να στοιχηθούν σε μια νέα βάση αντιμνημονιακής πάλης  .  






1 σχόλιο:

  1. Ναί, είναι όντως εκπληκτικό το πως συμβαίνουν αυτά. Ωστόσο, υπάρχει εξήγηση. Δηλαδή, ο μέσος, ο απλός πολίτης, ταυτόχρονα με την απελπισία μέσα στην οποίαν ζει, διαπιστώνει ότι "πέρα από τα δύο αυτά κόμματα που κατέστρεψαν και εξακολουθούν να καταστρέφουν τη χώρα" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Είτε η ΣΚΥΛΑ, είτε η ΧΑΡΥΒΔΗ!!! Η μία ισχυρίζεται ότι είναι.....ΑΡΙΣΤΕΡΗ, αλλά όμως τα μέτρα που δέχεται να επιβάλλει δεν θα τολμούσε καν να τα εισηγηθεί η ΔΕΞΙΑ. Και η ΔΕΞΙΑ, που είναι όντως ΔΕΞΙΑ και όχι μόνον από την άποψη ετικέτας διαφέρει από την ΑΡΙΣΤΕΡΑ αποκλειστικά και μόνον επειδή βρίσκεται στο στοιχείο της με τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις των πάντων, την ελαχιστοποίηση του κράτους Πρόνοιας, σε αντίθεση με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ, που υποστηρίζει....δεν ξέρω ακριβώς τι υποστηρίζει, διότι μένω άναυδη παρατηρώντας την Κυβέρνηση, η οποία:
    *Κυριολεκτικά, "σκοτώνεται" για να ικανοποιήσει τους δεσμώτες μας, ενώ τα μέτρα που επιβάλλουν είναι ολοένα και περισσότερο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ. Ακριβώς, αυτά τα μέτρα η "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" τα επιβάλλει, με τη σειρά της στο λαό, εν γνώσει της ότι τον σκοτώνει.
    *Δείχνει ικανοποιημένη, επειδή οι δυνάστες μας της λένε "ΜΠΡΑΒΟ" που εκτελεί τους Έλληνες, και επειδή ξεπουλάει αλύπητα τη δημόσια περιουσία.....και αισιοδοξεί για το μέλλον της Ελλάδας.

    Είναι μια ΦΡΙΚΗ, επειδή η ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει αυτοεγκλωβιστεί στις ανοησίες των "μονόδρομων", και έχει πειστεί ή απλώς προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες ότι δεν δεν υπάρχει άλλη λύση από την αυτοκαταστροφή, την υποταγή, την εξαθλίωση και την τελική εξαφάνιση.

    Αλλά, φυσικά εναλλακτική λύση και υπήρχε και υπάρχει. Η υλοποίησή της, όμως, απαιτεί ΗΓΕΤΗ, και δυστυχώς η Ελλάδα, και όχι μόνο, δεν τον διαθέτει.

    Ετσι, η μόνη ελπίδα για την Ελλάδα είναι η αυτοδιάλυση της ΕΕ-ευρωζώνης, πριν ολοκληρωθεί η ελληνική καταστροφή. Ας ευχόμαστε ένα BREXIT, αφού είμαστε τόσο δειλοί για ένα GREXIT.

    ΑπάντησηΔιαγραφή