ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΔΗΚΟ της Κύπρου :"Δεν ενώνουμε δυνάμεις με όσους επαναφέρουν το Σχέδιο Ανάν"





Το ΔΗΚΟ (15,76% στις  προηγούμενες κυπριακές εκλογές) δηλώνει ότι δεν πρόκειται ποτέ να ενώσει τις δυνάμεις του με αυτούς που επιδιώκουν την επαναφορά του Σχεδίου Ανάν. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις της η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι «αν δεν ενώσουμε δυνάμεις, οι κίνδυνοι οριστικής διχοτόμησης είναι υπαρκτοί».
Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «υπερασπίζεται αρχές» όπως λέει, γιατί τότε φοβάται να ενημερώσει τον λαό μας για το τι διαπραγματεύεται και τι αποδέχεται; Οι Τουρκοκύπριοι διεκδικούν την ένταξη του ψευδοκράτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ίδια στιγμή που οι συνήγοροι του κατοχικού ηγέτη σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ συνεχίζουν να τον διαφημίζουν,” είπε.
Το ΔΗΚΟ, πρόσθεσε, επιμένει στη διαμόρφωση μιας νέας στρατηγικής για το Κυπριακό και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να δεσμευτούν δημόσια ενώπιον του λαού πως το πρώτο άρθρο της λύσης του Κυπριακού θα αναφέρεται ρητά στη συνέχιση και μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η κ. Ερωτοκρίτου, αναφερόμενη εξάλλου στην επέτειο του δημοψηφίσματος για το σχέδιο Ανάν, είπε ότι ο κυπριακός ελληνισμός είπε όχι στο σχέδιο Ανάν, δεν είπε όχι στη λύση.
“Και όμως σήμερα κάποιοι επιμένουν να λένε πως η Τουρκία θέλει λύση και ότι οι Ελληνοκύπριοι είναι το πρόβλημα. Επιδιώκουν την επαναφορά του Σχεδίου Ανάν με μυστική διπλωματία, συσκότιση και αδιαφάνεια. Προσπαθούν, αλλά δεν θα καταφέρουν να επιβάλουν ένα Νέο Ανάν, γιατί δεν πρόκειται ποτέ ο λαός μας να δεχθεί τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας”.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου