ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

“ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΛΑΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”

Οι  Γάλλοι Global Debout  καλούν για μια μεγάλη κίνηση διαμαρτυρίας, στις 15 Μαϊου :  

Στις 15 Μαίου του 2011, ύστερα από μία ακόμη κινητοποίηση εναντίον των πολιτικών, των τραπεζιτών και των δραστικών μέτρων λιτότητας εξ αιτίας των οποίων υπέφερε η Ισπανία, μια μικρή ομάδα ανθρώπων αποφάσισε και δεν αρκούσε μία μόνο διαδήλωση, δεν γύρισε στα σπίτια της και συνέχισε το διάλογο στην πλατεία της Puerta del Sol. Ο λόγος ήταν σαφής και απλός, η δημοκρατία είχε πέσει στα χέρια των τραπεζιτών και οι πολιτικοί ήταν διεφθαρμένοι. Δεν μας αντιπροσώπευαν πια. Ήταν καιρός να πάρει στα χέρια του ο λαός την εξουσία για να δώσει νόημα στη λέξη δημοκρατία.
Παρά τη βίαιη καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων και τη σιωπή των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αυτός ο άνεμος ελπίδας διαδόθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες σε όλη την Ευρώπη. Από τη Μαδρίτη μέχρι την Αθήνα και την Τουρκία, ύστερα από τη Νέα Υόρκη στη Βραζιλία και το Μεξικό, τελικά μέχρι το Χονγκ Κονγκ, οι πλατείες καταλαμβάνονταν από κατασκηνώσεις ανθρώπων που ονειρεύονταν και ήλπιζαν να χτίσουν μια νέα μορφή δημοκρατίας, άμεση και συμμετοχική. Ακολουθώντας το μοντέλο της Αραβικής Άνοιξης, οι “από κάτω” άρχισαν να οργανώνονται σε λαϊκές συνελεύσεις, για να πυροδοτήσουν ένα διεθνές κίνημα όλης της ανθρωπότητας, οριζόντιο και κομματικά ακηδεμόνευτο. Στις 15 Οκτωβρίου 2011, ύστερα από έκκληση του Occupy Wall Street, η κραυγή για πραγματική δημοκρατία αντήχησε σε περισσότερες από 1.000 πόλεις.

Πέντε χρόνια μετά, το κίνημα των πλατειών αναγεννάται από τις στάχτες του στη Γαλλία με το ΝuitDebout. Από την 31η Μαρτίου, οι Γάλλοι καταλαμβάνουν την Πλατεία της Δημοκρατίας για να ακούσουν την ίδια τη φωνή τους.
Η πάλη μας ξεπερνά την υπόθεση της μεταρρύθμισης στο εργασιακό. Είναι ολόκληρο το σύστημα που θέλουμε να επανεξετάσουμε και να αναδημιουργήσουμε, με ριζοσπαστικό τρόπο.
Το #NuitDebout σηματοδοτεί μια νέα ώθηση στη διεθνή πάλη εναντίον των δικτατορίας του χρηματιστικού κεφαλαίου, την εκμετάλλευση των ανθρώπων και την καταστροφή του περιβάλλοντος.
Αυτή η πάλη δεν διεξάγεται μόνο στην Ευρώπη, τον Καναδά και τις ΗΠΑ, αλλά σε όλο τον κόσμο, όπου απλοί άνθρωποι σαν κι εμάς συναντούν την ελπίδα. Γιαυτό πραγματοποιήθηκε  αυτή η συνέλευση, η οποία καλεί στη διοργάνωση πολλών #NuitDebut, για τη διεκδίκηση ενός μέλλοντος αξιοπρέπειας για όλο τον κόσμο.
Γιαυτό απόψε, η λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία της Δημοκρατίας, στο Παρίσι, απευθύνει έκκληση σε όλους τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου να καταλάβουν δημόσιους χώρους και να οργανώσουν τις επόμενες εβδομάδες μια νέα χιονοστιβάδα αγώνων για τη δημοκρατία.
Η 15η Μαίου 2016 πρέπει να σημαδέψει την ανάδυση μιας παγκόσμιας συνείδησης.
Είμαστε το 99%, κι όλοι μαζί, μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο”! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου