ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Τη δημιουργία νέου πολιτικού μορφώματος προωθούν τοκογλύφοι και διαπλοκή.


του Σπύρου Κότσια 

 ........Ξεκομμένες από το λαό, χωρίς τη δική του συναίνεση και αποδοχή, οι ηγεσίες των κομμάτων της ανύπαρκτης Κεντροαριστεράς προχωρούν σε μια τεχνητή και απολίτικη συγκόλληση σχημάτων αγνοώντας επιδεικτικά τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας......



Συγκροτήθηκε επιτροπή  με τίτλο «για την ενότητα των δυνάμεων του χώρου από το προοδευτικό κέντρο έως τη Σοσιαλδημοκρατία», στην οποία συμμετέχουν τα υπολείμματα του ΠΑΣΟΚ, το υπο διάλυση Κόμμα του  Θεοδωράκη και μερικοί απίθανοι τύποι, οι οποίοι κατά δηλωσή τους εκπροσωπούν ανύπαρκτες στην ουσία πολιτικές κινήσεις, όπως η κίνηση πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία του Γιάννη Τούντα, οι Μεταρρυθμιστές του γνωστού Σπύρου Λυκούδη, το Δίκτυο για μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη της Άννας Διαμαντοπούλου.

Πριν ακόμη αρχίσει τις εργασίες της η εν λόγω επιτροπή βγήκαν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ.
Το πρωτοπαλίκαρο του κυρίου Βενιζέλου ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσεας Κωνσταντινόπουλος ξιφούλκησε εναντίον του Γραμματέα του Κόμματος Στέφανου Ξεκαλάκη, επιρροή της Φώφης Γεννηματά και του Ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, κατηγορώντας τον για υπονόμευση του εγχειρήματος δημιουργίας  ενός νέου πολιτικού φορέα: «ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ οφείλει να σέβεται τις ομόφωνες αποφάσεις για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία. Αν δεν τις πιστεύει και δεν μπορεί να τις υπηρετήσει να παραιτηθεί» δήλωσε στον ΣΚΑΪ. Ταυτόχρονα επιτέθηκε στον Ανδρουλάκη, ο οποίος τον πρότεινε για τη θέση του γραμματέα, αλλά και στην Πρόεδρο, η οποία στήριξε αυτή την πρόταση.

Η κατάσταση δεν είναι καλλίτερη στο Ποτάμι, παρά τις προσπάθειες του Σταύρου Θεοδωράκη να επιβάλλει μια κοινή γραμμή, η κοινοβουλευτική του ομάδα βρίσκεται σε αποσύνθεση με κάποιους από τους βουλευτές να στρέφονται προς τη ΝΔ, λόγω και της εκλεκτικής νεοφιλελεύθερης συγγένειας που τους συνδέει (βλέπε την περίπτωση του πρώην Γεν. Γραμματέα Εσόδων Θεοχάρη  Θεοχάρη) και άλλους να αλληθωρίζουν προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τις άλλες κινήσεις που συμμετέχουν στην επιτροπή   είναι ανύπαρκτες πολιτικά, χωρίς ευρύτερη απήχηση στον κόσμο και η δημιουργία τους προφανώς οφείλεται στην προσπάθεια κάποιων στελεχών να συνεχίσουν να υπάρχουν στην πολιτική σκηνή του τόπου παρά την οριστική και αμετάκλητη καταδίκης τους από τον Ελληνικό Λαό.

Ξεκομμένες από το λαό, χωρίς τη δική του συναίνεση και αποδοχή, οι ηγεσίες των κομμάτων της ανύπαρκτης Κεντροαριστεράς προχωρούν σε μια τεχνητή και απολίτικη συγκόλληση σχημάτων αγνοώντας επιδεικτικά τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Εκείνο που προέχει για αυτές είναι η νομιμοποίησή τους από την εγχώρια διαπλοκή και τους δανειστές, ενώ θεωρούν τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια αναγκαία προϋπόθεση για να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να προβληματίζονται για τη μεγάλη καταστροφή που έχουν επιφέρει στην οικονομία και την κοινωνία.

Φέρε μας μια συμφωνία έλεγαν στον κύριο Τσίπρα τον Αύγουστο του 2015 αρκεί να παραμείνουμε στη ζώνη του Ευρώ, συντασσόμενες κατά προκλητικό τρόπο με τις απόψεις των δανειστών. Ακόμη και τώρα ασκούν πιέσεις για το γρήγορο κλείσιμο της πρώτης «αξιολόγησης», έστω κι αν αυτό περιλαμβάνει θηριώδεις περικοπές στις συντάξεις, ξεπούλημα των κόκκινων δανείων με ορατό τον κίνδυνο απώλειας και της πρώτης κατοικίας οικογενειών που λόγω των πολιτικών της λιτότητας έχουν περιέλθει σε πλήρη αδυναμία να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Ανάλγητοι και εξουσιομανείς, δέσμιοι της διαπλοκής την οποία υπηρέτησαν και εξακολουθούν να την υπηρετούν με συνέπεια, επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα νέο κομματικό πολιτικό μόρφωμα από τα παλιά υλικά κατεδαφίσεως του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού προκειμένου να εμφανισθούν με αξιώσεις στο πολιτικό προσκήνιο και να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους σε μια εθνικού τύπου κυβέρνηση. Την προσπάθειά τους αυτή στηρίζει η εγχώρια διαπλοκή με νύχια και με δόντια, καθώς και θεσμικοί παράγοντες από την πλευρά των δανειστών όπως οι Σούλτς και Γιούνγκερ.

Το φαιδρό τους αυτό εγχείρημα παρά την τεράστια προβολή που τυγχάνει από τα κανάλια και τις εφημερίδες των ολιγαρχών δεν έχει καμιά προοπτική επιτυχίας γιατί αγνοεί το βασικό παράγοντα των εξελίξεων: τη βούληση του ελληνικού λαού να ξεμπερδεύει οριστικά και αμετάκλητα από το τέρας της διαπλοκής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου